Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve - Acıbadem Healthcare Services (AL)
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve

Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve

Trajtimi i suksesshëm i tumoreve të vendosura në thellësinë e trurit të fëmijëve në Spitalin Acibadem Altunizade.
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve
Dy pika kryesore në neurokirurgjinë pediatrike: përvoja e kirurgut dhe teknologjia e avancuar.

Prof. Memet Özek shefi i Departamentit të Neurokirurgjisë Pediatrike në Spitalin Acibadem Altunizade thekson: “Truri ynë rregullon trupin tonë si një dirigjent orkestre. Ishte e pamudur të ndërhyej më parë në tumoret e shfaqura në thellësinë e trurit duke qënë se këto tumore kanë nevojë të trajtohen nga mjek me më shumë pervojë se sa ato të shfaqura në sipërfaqe “. Kirurgët me eksperiencë me teknologjinë e avancuar në Spitalet Acıbadem pastrojnë tumoret në shumicën e pacientëve dhe arrijnë rezultate të suksesshme “ .

Tumoret e trurit manifestohen vetë veçanërisht gjatë fëmijërisë. Afersisht 80, 85 dhe 90 % e tumoreve

të trurit, hypothalamus dhe tumoreve thalamus hasen në këtë periudhë. Megjithatë, një tumor i vendosur thellë ndodhet nën konvulsione të trurit dhe për të arritur atje, ne duhet të shtrijmë indin e trurit. Meqenëse ato që shtrihen janë indet e trurit, ne duhet ta trajtojmë atë në një mënyrë të ndjeshme. Megjithëse përvoja dhe aftësitë e një mjeku janë mjaft të rëndësishme, ne ende kemi nevojë për disa pajisje teknologjike të cilat janë me rëndësi vendimtare.

Tre lloje të teknologjisë janë përdorur në këto raste – sistemi i monitorimit intraoperativ, MRI intraoperative dhe teknika me ultrasound thotë Prof. Memet Özek.

Sistemi i monitorimit intraoperativ ndihmon në parandalimin e dëmtimit të indeve në vendkalimin kufitar dhe zbatohet nga neurofiziologë të trajnuar. Ka funksione midis venave të trurit të vendosura në vendet e kaluara. Eshtë berthama e muskujve e cila lëviz fytyrën në rrjedhën e trurit. Teorikisht ne e njohim vendndodhjen e kësaj bërthame por në prani të një tumori pozicioni i saj mund të zhvendoset në të djathtë ose në të majtë. Sistemi ndihmon në përcaktimin definitiv të vendndodhjes së tij, kështu që tumori mund të hiqet me sukses dhe paraliza e fytyrës pas operacionit mund të shmanget.

MRI intraoperative kryhet në Spitalin Acıbadem prej tetë vjetësh. Imazhet e MRI merren në tryezën operative, ndërsa operacioni është në zhvillim e sipër. Kjo siguron një qasje vizuale në brendësinë e trurit dhe në këtë mënyrë janë dëmtuar pa u vënë re copa të vogla. Kjo siguron një avantazh për të vendosur nëse ndonjë operacion i mëtejshëm është i nevojshëm, ndërsa pacienti është ende në tryezën e operimit.

Përdorimi i teknikave të ultrasound gjatë operacionit kontribuon gjithashtu për të marrë rezultate të suksesshme në operacione. Këto teknika lejojnë lëvizjen e ndjekjes së indeve.

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko