KOMFORT I SJELLE NGA ROBOTIKA - Acıbadem Healthcare Services (AL)
KOMFORT I SJELLE NGA ROBOTIKA

KOMFORT I SJELLE NGA ROBOTIKA

Komfort i sjelle nga robotika në trajtimin e kancerit të prostatës

OPERACIONET QE KRYHEN ME SISTEMIN E QENDRUESHEM TE KIRURGJISE ROBOTIKE  PERDOREN NE TRAJTIMIN E KANCERIT TE PROSTATES. TIPARET E VECANTA TE TEKNIKES ROBOTIKE E BEJNE TE MUNDUR ARRITJEN E REZULTATEVE EFIKASE PAS KIRURGJISE.

Kanceri i prostatës i cili është një nga llojet më të shpeshta të kancerit të hasur tek meshkujt  po i afrohet fundit të ditëve të tij si një sëmundje e frikshme falë metodave të diagnostikimit të hershëm dhe teknikave të suksesshme të trajtimit. Procedurat kirurgjike për trajtimin e këtij kanceri rreziku i zhvillimit të së cilit rritet ndërsa meshkujt rriten kryhen me teknikën e kirurgjisë robotike. Prof.Dr. Bülent Soyupak mjek urolog , drejtor dhe shef i mjekësisë në spitalin ACIBADEM Adana thekson se operacionet e kancerit të prostatës të ndihmuar nga robotët japin rezultate më efikase.

DIAGNOSTIKIMI I HERSHEM PERBEN AVANTAZH

Prostata një gjëndër që e kanë vetëm burrat ndihmon në urinim. Kjo gjëndër e cila është e pranishme në çdo njeri që nga lindja është e lidhur me zgjerimin dhe disa probleme të tjera kur burrat rriten. Ngjashëm me zgjerimin e prostatës të mirë që shkakton probleme në urinim, kanceri i prostatës është gjithashtu një nga sëmundjet më të zakonshme që hasen tek meshkujt anembanë botës. Në Turqi ajo renditet e pesta në mesin e llojeve më të zakonshëm të kancerit. Në trajtimin e kancerit të prostatës i cili manifestohet me vështirësi në urinim, ndryshimet në urinim dhe dhimbje të pjesës së pasme në rastet e metastazës diagnostikimi i hershëm siguron një avantazh të madh. Diagnoza e hershme përfshin kontrollimin e niveleve të PSA në gjak si dhe një testim dixhital të zorrës së trashë. Prof.Soyupak thotë se vlerësimi i niveleve të PSA bën që disa pacientët të diagnostikohen me shkallë klinikisht të parëndësishme të kancerit të prostatës dhe thotë: “Kjo çon në trajtime të panevojshme të kancerit. Me fjalë të tjera niveli i lartë i PSA nuk  do të thotë gjithmonë se personi ka kancer të prostatës.

PRERJE E VOGEL, IMAZHE ME KUALITET TE LARTE

Trajtimi i kancerit të prostatës është planifikuar në përputhje me moshën e pacientit, kushtet patologjike dhe fazën e kancerit. Trajtimi përfshin ose kirurgji të hapur ose prostatektomi laparoskopike. Të dhënat shkencore tregojnë se mbi 80% e pacientëve në SHBA i nënshtrohen prostatektomisë radikale të robotizuar. Prostatektomia e cila është kirurgji për heqjen e prostatës, avantazhet e kirurgjisë robotike janë të listuara nga Profesor Soyupak si më poshtë: “Pajisja robotike siguron rehati për kirurgun duke siguruar që prerjet të jenë të vogla dhe cilësia e imazhit të jetë e lartë. Këto përmirësime reflektohen edhe tek pacienti. Pacienti humbet më pak gjak dhe rreziku i dëmtimit të nervave që lidhen me funksionin seksual si dhe rreziku i shkaktimit të mosmbajtjes minimizohet. Duhet gjithashtu të mos harrohet se metoda siguron që pacientët të dalin sa më shpejt nga spitali dhe të përjetojnë më pak komplikime postoperative.”  Zgjerimet e pajisjes robotike bëjnë të mundur që kirurgët të kryejnë manovra që nuk mund të kryhen manualisht për shkak të natyrës së kyçeve të dorës. Imazhe tridimensionale dhe eliminimi i të gjitha dridhjeve të mundshme të dorës janë ndër përparësitë e ofruara nga metoda.

A ESHTE E MUNDUR MBROJTJA NGA SEMUNDJA?

Studimet që janë bërë deri më tani tregojnë se një prostatë e shëndetshme kërkon një zemër të shëndetshme. Me fjalë të tjera duke qenë në përgjithësi të shëndetshëm, duke ushtruar rregullisht, duke mbajtur një peshë ideale dhe duke pasur një dietë të pasur me fruta dhe perime të dyja mbrojnë zemrën dhe ulin rrezikun e zhvillimit të kancerit. Edhe nëse sëmundja zhvillohet, këto masa mbeten të dobishme duke ndihmuar pacientin të kalojë më lehtë procesin e shërimit. Meshkujt me raste të prostatës në historinë e familjes duhet të fillojnë të bëjnë ekzaminime në një fazë më të hershme se të tjerët. Sidoqoftë  është e domosdoshme që të gjithë njerëzit mbi moshën 45 vjeç ti nënshtrohen një testi çdo vit dhe të mos  neglizhojnë kontrollet.

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko