MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi - Acıbadem Healthcare Services (AL)
MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi

MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi

MRIdian është teknologjia më e re që kombinon MRI dhe Linac për herë të parë në botë. Imazhet MR mundësojnë rrezatim të saktë dhe të saktë dhe gjithashtu mbrojnë indet përreth nga rrezatimi. MRIdian është arritja më e fundit në radioterapi për trajtimin e kancerit. Pajisja MRIdian, e cila kryen “radioterapi smart” me softuerin e avancuar të tij dhe udhëzimet nga imazhet MR, është në gjendje të perceptojë lëvizjet e tumorit, të prodhojë imazhe të qarta me shpejtësi të lartë dhe riprogramon trajtimin në përputhje me lëvizjet e tumorit gjatë procedurës. Kjo siguron që rrezet të arrijnë tumorin pikërisht duke shmangur indet përreth. Të gjitha këto karakteristika sigurojnë që trajtimi të rrisë shkallën e suksesit në radioterapinë e kancerit në 90%. Dhe tani kjo teknologji është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak, Stamboll, Turqi. Një nga veçoritë më të larta të pajisjes është aftësia për zbulimin e lëvizjeve të tumorit. Kjo për arsye se është e mundur që pacienti të kryejë lëvizje të pavullnetshme ose që organet e brendshme të lëvizin gjatë procedurës. Ndërsa është absolutisht e domosdoshme që pacienti të qëndrojë i palëvizshëm gjatë trajtimit, ndonjëherë kjo nuk është e mundur. Për shembull, pacienti merr frymë pa dashje dhe kjo shkakton që vendndodhja e tumorit të ndryshojë përkohësisht. Meqenëse rrezatimi vazhdon të kryhet në të njëjtën pikë edhe nëse lëviz tumori, indet normale marrin rreze dhe dëmtohen.

Profesor Enis Özyar, një akademik që ka punuar për shumë vite në Departamentin e Onkologjisë Rrezatuese në Universitetin Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar, thotë se imazhi është marrë më parë përmes përdorimit të filmave dhe thotë: “Në të shkuarën imazhet prodhoheshin në fletët e filmit përmes përdorimit të pajisjeve të integruara në makinën e radiologjisë. Megjithatë, asnjë nga këto metoda imazherike nuk ishte në gjendje të tregonte mirë tumorin ose indet normale përreth. Prandaj, ne u përpoqëm ta shihnim tumorin përmes rrugëve indirekte përmes hyrjes me gjilpërë në zonën e përfshirë dhe vendosjen e shënuesve të ndryshëm metalikë. Meqenëse aplikacionet nuk tregonin indet e buta dhe tumorin, prodhimi i imazheve bazohej në kocka. Makina e re, nga ana tjetër, kombinon MR, aktualisht metoda më e mirë e imazhit, me pajisjen LINAC. ”

MR LINAC mund të përdoret për të gjitha tumoret në trup. Kjo metodë e re siguron pacientët me përfitime të konsiderueshme në rastet e kancerit të mushkërive, kancerit të prostatës, tumoreve të barkut, metastazave të mëlçisë dhe kancerit të pankreasit. Sipas hulumtimit mbi karakteristikat e MR-LINAC, rezultatet më të suksesshme arrihen në rastet e kancerit të pankreasit. Është thënë se shkalla e suksesit rritet nga 10% në 90% me përdorimin e metodës së re. Kjo arritje, e cila mund të përshkruhet si revolucionare në trajtim, konsiderohet të jetë e zbatueshme edhe për tumoret e tjera. Duke siguruar që lokacioni më i fundit i një tumori mund të zbulohet menjëherë, metoda bën të mundur që dozën të aplikohet në tumor për t’u maksimizuar. Kjo, nga ana tjetër, rrit normën e suksesit në trajtim.

Më shumë informacion në lidhje me temën që mund të gjeni në linkun e mëposhtëm:

https://www.acibademinternational.com/technology/mridian-viewray/

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko