MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË - Acıbadem Healthcare Services (AL)
MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË

MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË

ADEM KILIÇ (31 vjec) PAS NJË AKSIDENTI TË NDODHUR NË STAMBOLL, KU 75 % E TRUPIT TË TIJ ISHTE E DJEGUR, MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË. KILIÇ, HODHI HAPAT E PARË PAS 192 DITËSH.

Adem Kılıç pësoi një aksident me një makinë luksoze ku e dashura e tij humbi jetën ndërsa ai ishte i plagosur rëndë dhe mbijetoi me një djegie prej 75% të trupit. Pas 192 ditësh përpjekjesh ai mundi të çohet në këmbë. Në trajtimin e z. Kılıç u përdorën shumë teknika duke filluar nga sprajti qelizor deri tek përdorimi i aparaturave speciale.

Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, specialist i Kirurgjisë Plastike, Estetike dhe Ri-konstruktive pranë Spitalit Acibadem Atakent thekson se suksesi në trajtimin e djegieve trupore të përmasave të tilla është shumë i ulët. Ai e shpjegoi në këtë mënyrë periudhën e trajtimit :” Për të mbajtur në jetë Ademin i cili nuk kishte vetëm djegiet trupore por edhe plagë të rënda, ka punuar një ekip i madh. Normalisht për të mbyllur djegiet në trup ne përdorim pjesët e lëkurës nga zonat e padjegura, por meqenëse trupi i Ademit ishte pothuajse plotësisht i djegur, mundësia që ne të bënim ndonjë gabim ishte zero. Ne mbyllëm të gjitha plagët e hapura në trupin e Ademit duke shfrytëzuar në maksimum teknologjinë dhe të gjitha mundësitë mjekësore edhe pse mundësitë ishin shumë të kufizuara”

Doç. Dr. Karaaltın shprehet se ishte një periudhë trajtimi shumë e vështirë. Ai shpjegon se: Për të mbyllur plagët dhe djegiet e Ademit, përveç greftit të lëkurës janë përdorur edhe Sprajti Qelizor dhe trajtimi me Qelizat Staminale. Përveç të gjitha këtyre, në pikën e fundit shumë e rëndësishme ishte trajtimi i vrimës së krijuar në zorrën dymbëdhjetëgishtore me anë të transplantimit të muskujve të zonës përreth dhe tani pacienti është gati për periudhën e fizioterapisë.”

Prof. Dr. Bilgi Baca kirurg i përgjithshëm tërhoqi vëmendjen mbi vështirësinë e trajtimit të Adem Kılıçit për shkak të dëmtimeve të organeve të brendshme dhe të zorrëve. Prof. Dr. Baca tha se: “ Ademi përreth 4 muaj u mbajt nën kontroll në reanimacion. Në sajë të një përqasjeje multi-disiplinare dhe pas një trajtimi intensive e kaloi periudhën e vështirë.”

Adem Kılıç, i cili tashmë ka filluar të ecë, në datën 24 Nëntor ditën e martë organizoi një konferencë për shtyp në spital në lidhje me periudhën e rikuperimit të tij.

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko