Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll: - Acıbadem Healthcare Services (AL)
Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:

Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:

HISTORIA E MARIAS E CILA U DIAGNOSTIKUA ME SKOLIOZE: NGA ISLANDA NE TURQI

Maria, një vajzë që vallëzonte, angazhohej në sporte dhe luante futboll për 4 vjet ishte vetëm 16 vjeç kur ajo dhe familja e saj dëgjuan për diagnozën e “skoliozës” për herë të parë në jetën e tyre. Frika dhe shoku i kapluan. Ata kërkuan për trajtim menjëherë më pas. Metoda më e fundit e trajtimit të kësaj sëmundje e cila është aq e vjetër sa historia njerëzore u gjet duke përdorur një nga metodat moderne të komunikimit. Me hulumtimin që ata bënë në Facebook dhe në Internet menduan se ajo duhet të kryejë një operacion “ ndërlidhje ” që lejon rritjen e shtyllës kurrizore. Ka pasur dy mundësi për këtë metodë të zbatuar 5 vitet e fundit në botë: SHBA apo Turqi. Si rezultat i hulumtimeve të përpikta u nisën për një konsultë me Dr. Ahmet Alanay, Profesor i Ortopedisë dhe Traumatologjisë në Qendrën Shëndetësore Spinale në Spitalin ACIBADEM Maslak. Maria dhe familja e saj u kthyen në vendin e tyre shumë të lumtur duke shprehur admirimin e tyre për Turqinë.

Turqia, e cila ka tërhequr vëmendje si një yll i shkëlqyeshëm me zbulimet në turizmin shëndetësor në vitet e fundit, tani po i jep shpresë të mirëfilltë pacientëve të Evropës falë përvojës së mjekëve, pajisjeve të fundit teknologjike dhe kostove të përballueshme të trajtimit. Kur skolioza, e definuar si lakimi i shpinës në të djathtë ose në të majtë e cila ndodh në 3 nga 100 fëmijë, errësoi derën e Marias familja e saj pasi bëri kërkime të përpikta  zgjodhi Turqinë në vend të SHBA-ve për të kryer operacionin përfundimtar. Trajtimi u zbatua në spitalin ACIBADEM Maslak si dhe disa qendra në SHBA. Megjithatë, në SHBA, pasi shpenzimet ishin shumë të larta dhe shumë njerëz të cilët janë trajtuar nga skolioza i informuan mbi Prof.Dr. Ahmet Alanay ata u nisën për në Stamboll

“Ne dëgjuam për herë të parë rreth skoliozës, ishim të tronditur!”

Maria, e cila kishte adoptuar stilin e jetesës sportive për shumë vite, vallëzimin dhe gjimnastikën nga mosha 6 deri 11 vjeç dhe duke luajtur futboll për 4 vjet, filloi të ndjejë dhimbje sidomos në bel dhe shpinë dy vjet më parë kur ishte duke vrapuar. Prindërit e çuan atë te një mjek në Islandë për shkak të lakimit që filloi të shfaqej në shpinë dhe dhimbjen që gradualisht u rrit edhe gjatë frymëmarrjes. Mjekët rekomanduan kirurgjinë e fuzionit për të (fiksimin e shpinë), e cila është zgjidhja konvencionale kirurgjike për trajtimin e skoliozës. Megjithatë duke mos u bindur nga kryerja e kësaj kirurgjie familja kërkoi shpresë në metoda të ndryshme. “Deri atëherë nuk e kishim idenë e skoliozës madje nuk kishim dëgjuar për emrin e saj. Megjithatë, kur problemet filluan të shtoheshin ne filluam të kerkonim me përpikmëri për mjekun i cili do të kryente operacionin.

Operacione të shumta të suksesshme me kosto-efektivitet

Për të kërkuar një zgjidhje ndryshe nga kirurgjia e fuzionit familja foli me shumë njerëz në Facebook, të cilët kishin simptoma të ngjashme dhe janë bërë  të shëndetshëm me metodën e “nderlidhjes pa fuzion”, metodë e cila nuk zbatohet në Evropë. Si rezultat i një hulumtimi të gjatë dhe të përpiktë ata u konsultuan me Dr. Ahmet Alanay, profesor i ortopedisë dhe traumatologjisë në Qendrën Shëndetësore Spinale të Spitalit ACIBADEM  Maslak.  Arnarsdottir, babai i vajzës që jeton në Londër tha: “Vitin e kaluar shkuam për të kryer një konsultë me mjekun që kryen këtë procedurë në SHBA dhe tha se Maria ishte e përshtatshme për trajtim, por siguracioni jonë nuk mbulonte shpenzimet e saj. Trajtimi në SHBA ishte shumë i shtrenjtë.  Kur shqyrtonim alternativat në Evropë, të dy grupet në Facebook dhe internet, si dhe mjeku ynë në SHBA na rekomanduan Dr.Ahmet Alanay. Kur e takuam atë menduam se mund të mbështeteshim në përvojën e tij dhe ai mund të ndihmonte vajzën tonë të shërohej. Për më tepër sjellja e tij ishte shumë e qartë dhe e ndershme; Ai nuk na tregoi shërbimet e tij  por ai shpjegoi qartë sëmundjen, trajtimin dhe gjendjen e Marias ” thotë ai duke shprehur lumturinë që ndiente për shkak të operacionit të suksesshëm.

Unë do të vazhdoj të bëj sport

Maria dhe familja e saj nuk kishin idenë se Turqia kishte bërë një lëvizje dhe ishte bërë një yll inë fushën e shëndetit dhe as nuk kishte dëgjuar që njerëzit kanë shkuar në Turqi për trajtim derisa ajo u diagnostikua me skoliozë. Ata nuk ishin të prirur drejt Turqisë në aspektin e gjuhës dhe kulturës; megjithatë  sukseset e shumta të Prof.Dr. Ahmet Alanay lehtësuan shqetësimet dhe shtuan shpresat e tyre.  Ata nuk u zhgënjyen. Maria e cila u shërua shpejt pas operacionit të suksesshëm kur doli nga spitali  deklaroi se ajo ndihej shumë mirë dhe do të vazhdonte të luante sport. “Kjo qendër është më e mira me strukturën dhe shërbimet e saj. Për më tepër të gjithë nga mjekët dhe infermierët dhe i  gjithë personeli tjetër shëndetësor janë miqësorë; ata i plotësojnë menjëherë nevojat tona ” thotë ajo.

Prof.Dr.Alanay: “Një metodë që kemi aplikuar për 3-5 vjet”

Prof.Dr. Ahmet Alanay deklaroi se teknika e lidhjes, të cilën e zbatuan me sukses 3,5 vjet më parë për herë të parë, ishte një metodë e trajtimit të suksesshëm për skoliozën dhe theksoi:  “Ne e administruam këtë metodë, e cila nuk zbatohej në Evropë dhe aplikohej vetëm në disa qendra në SHBA, 3.5 vjet më parë në Turqi për herë të parë dhe  patëm një rezultat të shkëlqyer. Ishte shumë e re edhe në SHBA. Pastaj përparuam me shpejtësi me pajisjet e nevojshme të zhvilluara në vendin tonë. Kirurgjia e Marias ishte gjithashtu mjaft e suksesshme. Ndryshe nga kirurgjia e fuzionit e cila përfshin fiksimin e pjesëve të kockave, lidhja nuk parandalon zhvillimin e shtyllës kurrizore. Unë mendoj se do të bëhet më i spikatur në trajtimin e skoliozisë në të ardhmen “. Dr. Ahmet Alanay, i cili deklaroi se ata filluan të paraqesin arritjet e tyre me këtë metodë në kongreset ndërkombëtare dhe se pacientët nga Europa filluan të vijnë për t’u trajtuar thotë: “Gjithkush e ka kuptuar se Turqia është në një gjendje shumë më të mirë në krahasim me vendet e  Perëndimin për shërbimin spitalor, me teknologjitë më të reja që përdor dhe me mjekë me përvojë. Në trajtimin e skoliozës Turqia tani është në kërkesë të madhe nga shumë vende anembanë botës për shkak të suksesit të saj në trajtim “.

Ndërlidhja: aftësia e madhe për të lëviur, gjakderdhje minimale, shërim i shpejtë!

Falë kësaj metode të veçantë të zhvilluar në Turqi për herë të parë pas SHBA-ve, shpina e fëmijës nuk është e fuzuar. Prandaj ata mund të rriten dhe lëvizja e tyre nuk është e kufizuar. Tendosja zvogëlohet duke e shtrirë kordonin e veçantë të poliestrës të vendosur në shpinë. Ndërsa pacienti rritet dhe zgjatet, lakimi i shtyllës kurrizore përmirësohet  nga dita në ditë me mbështetjen e kordonit. Gjakderdhja dhe dhimbja minimizohen dhe arrihet shërimi shumë i shpejtë pasi një aparat është futur përmes 6 vrimave të vogla në metodën e mbyllur. Pacienti kthehet në jetën normale të përditshme menjëherë pas daljes nga spitali. Me këtë metodë, e cila kursen pacientin të ketë një operacion të gjatë në shpinë ka një prerje të vogël prej 3-4 cm e cila nuk është e dukshme.

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko