cancer-treatment-oncology Archives - Acıbadem Healthcare Services (AL)

Tag: cancer-treatment-oncology

FAKTE RRETH TUMOREVE TË KOCKAVE
FAKTE RRETH TUMOREVE TË KOCKAVE

Tumoret e kockave janë tumore beninje dhe malinje që mund të zhvillohen nga çdo lloj qelize që përbën indin kockor ose që ndodhet brenda kockave. Ndërsa ekzistojnë shumë lloje të tumoreve të kockave, mënyrat e trajtimit janë gjithashtu mjaft të ndryshme nga njëra-tjetra. Në fakt, të njëjtët lloje të tumoreve mund të kenë madje dallime […] Lexo më shumë
MOS E NËNVLERËSONI DHIMBJEN E BARKUT!
MOS E NËNVLERËSONI DHIMBJEN E BARKUT!

Ndjesi shtypje, fryrje dhe dhimbje në bark… Këto simptoma, që shumica e femrave herë pas here i përjetojnë dhe i nënvlerësojnë, mund të jenë sinjal i një rreziku të madh. Kjo për shkak se kanceri i vezores përparon në mënyrë të fshehtë dhe manifestohet me këto simptoma zakonisht në fazën e tretë. Arma më e […] Lexo më shumë
7 FAKTE JO TË VËRTETA MBI KANCERIN E QAFËS SË MITRËS
7 FAKTE JO TË VËRTETA MBI KANCERIN E QAFËS SË MITRËS

Kanceri i qafës së mitrës është ndër llojet e kancerit gjinekologjik më të zakonshëm dhe incidenca e tij është duke u rritur vazhdimisht tek gratë në të gjithë botën. Çdo vit, përafërsisht 570 mijë gra nga mosha 35 deri 55 vjeç diagnostikohen me kancer të qafës së mitrës. Virusi i Papillomës Humane (HPV) është faktori […] Lexo më shumë
NJË METODË PREMTUESE PËR KANCERIN E PANKREASIT!
NJË METODË PREMTUESE PËR KANCERIN E PANKREASIT!

Zhvillimet teknologjike shoqërohen me mbijetesë më të gjatë dhe rritje të cilësisë së jetës në çdo aspekt të onkologjisë. Njëri prej tyre është kanceri i pankreasit. Falë metodës MR Linac, është arritur një përparim premtues për kancerin e pankreasit, i cili përparon shumë shpejt, është asimptomatik për shkak të natyrës së tij tinëzare dhe mund […] Lexo më shumë
4 ZHVILLIMET E REJA PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT
4 ZHVILLIMET E REJA PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT

Kanceri i gjirit, i cili është lloji më i zakonshëm i kancerit që haset tek gratë si në vendin tonë dhe në pjesën tjetër të botës, haset në një nga çdo 8 gra. Ndërsa shkalla e incidencës së kancerit të gjirit është më e lartë për gratë mbi moshën 40 vjeç, sëmundja haset më shpesh […] Lexo më shumë
Teknologjia që transformoi trajtimin e kancerit: CyberKnife
Teknologjia që transformoi trajtimin e kancerit: CyberKnife

Lejon trajtimin e tumoreve që nuk mund të operohen ose të tumoreve që kërkojnë një operacion kompleks Ne kemi dëgjuar të gjithë për të, por vetëm pak e dinë se çfarë është apo si funksionon. Pavarësisht nga emri i saj, pajisja nuk bën prerje. CyberKnife bëri të mundur që radio-kirurgjia të përdoret në tumoret që […] Lexo më shumë
ME PRANINË E KANCERIT TË PROSTATËS NË HISTORIKUN FAMILJAR RREZIKU RRITET 7 HERË
ME PRANINË E KANCERIT TË PROSTATËS NË HISTORIKUN FAMILJAR RREZIKU RRITET 7 HERË

Kryerja e kontrolleve mjekësore vjetore mundëson diagnozën e hershme Prostata është një organ i pozicionuar nën fshikëzën e urinës dhe kryen funksionet e riprodhimit dhe maturimit të spermatozoideve. Megjithatë, ndërsa prostata normalisht ka madhësinë e një arre, ajo mund të zgjerohet pas moshës 40 vjeç dhe të arrijë madhësinë e një mandarine ose madje edhe […] Lexo më shumë
4 METODAT E NDRYSHME TE PERDORURA  NE IMUNOTERAPI
4 METODAT E NDRYSHME TE PERDORURA NE IMUNOTERAPI

Numri i trajtimeve është rritur në 10 vitet e fundit Gjatë jetës së përditshme, trupat tanë prodhojnë qindra qeliza të kancerit. Këto qeliza janë strukturalisht të ndryshme nga qelizat normale, prandaj zbulohen dhe shkatërrohen nga sistemi imunitar. Kur kanceri përparon, qelizat e kancerit zhvillojnë vetitë që i bëjnë ato të padukshme ndaj sistemit imunitar. Për […] Lexo më shumë
GJITHCKA QE DUHET TE DINI RRETH VIRUSIT-HPV
GJITHCKA QE DUHET TE DINI RRETH VIRUSIT-HPV

HPV, i cili njihet si shkaktari i kancerit të qafës së mitrës është një temë që shkakton konfuzion në publik. Në fund të fundit, disa nga gratë që kanë HPV-pozitiv nuk janë diagnostikuar me kancer dhe disa prej tyre as nuk kanë nevojë për trajtim. Në të njëjtën kohë, mbi 500 000 gra në mbarë […] Lexo më shumë
MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi
MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi

MRIdian është teknologjia më e re që kombinon MRI dhe Linac për herë të parë në botë. Imazhet MR mundësojnë rrezatim të saktë dhe të saktë dhe gjithashtu mbrojnë indet përreth nga rrezatimi. MRIdian është arritja më e fundit në radioterapi për trajtimin e kancerit. Pajisja MRIdian, e cila kryen “radioterapi smart” me softuerin e […] Lexo më shumë

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko