neurology-and-neurosurgery Archives - Acıbadem Healthcare Services (AL)

Tag: neurology-and-neurosurgery

Luck dhe Gamma Knife ICON i shpëtuan dëgjimin një personi
Luck dhe Gamma Knife ICON i shpëtuan dëgjimin një personi

Jeta është plot rastësi të këndshme! Ndonjëherë, këto mund të lidhen me shëndetin tonë. Historia e Meltem Yazal, e cila u konsultua me një mjek për shkak të mpirjes në këmbë dhe gjatë ekzaminimeve zbuloi se ajo kishte një tumor beninj në veshin e saj, përbën një nga rastësitë e tilla. Verën e kaluar, 28-vjeçarja […] Lexo më shumë
Selma Cruic, nene e 4 femijeve, gjeti kuren ne Turqi
Selma Cruic, nene e 4 femijeve, gjeti kuren ne Turqi

Turqia është bërë një qendër tërheqëse për vendet fqinje në fusha të ndryshme shëndetësore. Përveç mjekëve me përvojë, avancimet  në teknologji dhe  në fushën mjekësore kanë pasur ndikim në këtë fushë. Ne Turqi po kryhen operacione të suksesshme me kosto më të ulëta se në vendet perëndimore. Pacientia Serbe Selma Curic, e cila është nënë […] Lexo më shumë
TRAJTIMI I SËMUNDJES SË PARKINSONIT MBESHTETET NË STIMULUES (PACEMAKER) TË TRURIT
TRAJTIMI I SËMUNDJES SË PARKINSONIT MBESHTETET NË STIMULUES (PACEMAKER) TË TRURIT

Terapia medikamentoze është alternativa e parë për sëmundjen e Parkinsonit I vogël në madhësi, por i madh në fuqi Sëmundja e Parkinsonit ndikon në cilësinë e jetës së pacientëve me probleme të tilla si ngadalësia në lëvizje, zvogëlimi i gjesteve të fytyrës, pamundësia për të kontrolluar muskujt e fytyrës, shprehja e maskuar, vështirësia në te […] Lexo më shumë
PËRDORIMI I ICON GAMMA KNIFE NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT
PËRDORIMI I ICON GAMMA KNIFE NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT

GAMMA KNIFE TEKNOLOGJIA ICON, RRIT KOMODITETIN E PACIENTIT NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT, SIGURON LEHTËSI PËR MJEKËT DHE PACIENTËT ME ANË TË APLIKIMIT TË TIJ PAGJAK DHE PA PLAGË, DUKE OFRUAR SAKTËSI , SIGURI DHE FLEKSIBILITET. Gamma Knife Icon, një model i avancuar në serinë Gamma Knife, ka tre cilësi që rrisin komoditetin për […] Lexo më shumë
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve

Trajtimi i suksesshëm i tumoreve të vendosura në thellësinë e trurit të fëmijëve në Spitalin Acibadem Altunizade. Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve Dy pika kryesore në neurokirurgjinë pediatrike: përvoja e kirurgut dhe teknologjia e avancuar. Prof. Memet Özek shefi i Departamentit të Neurokirurgjisë Pediatrike në Spitalin Acibadem Altunizade […] Lexo më shumë
99% E TUMOREVE TE TRURIT MUND TE TRAJTOHEN
99% E TUMOREVE TE TRURIT MUND TE TRAJTOHEN

TUMORET E TRURIT Tema e neurokirurgjisë fokusohet në sistemet nervore qëndrore dhe periferike të cilat përfshijnë si trurin ashtu edhe kurrizin si dhe kushtet kirurgjikale që lidhen me këto sisteme. Prof.Necmettin Pamir, shef i Departamentit të Neurokirurgjisë në Spitalin ACIBADEM Kozyatağı, deklaron se shkalla e vdekshmërisë së lidhur me operacionet e tumorit të trurit është […] Lexo më shumë
Metodat kirurgjikale të trajtimit të tumoreve të mëlcisë dhe të tumoreve të kokës në Acibadem
Metodat kirurgjikale të trajtimit të tumoreve të mëlcisë dhe të tumoreve të kokës në Acibadem

Acibadem ju vjen më pranë  pacientëve Shqiptarë në TV KLAN me dy intervista të detajuara dhe përgjigje të trajtimeve specifike nga mjeket më të mire dhe me eksperiencë të Spitaleve Acibadem në Turqi. Trajtimet e heparit dhe tumoret e Melcise nga Prof.Asc. Dr.Murat Gonenc, dhe  trajtimet e tumoreve të trurit nga  Neurokirurgu Prof.Asc.Dr. Halil Ibrahim […] Lexo më shumë
PERDORIMI I  GAMMA KNIFE ICON NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT
PERDORIMI I  GAMMA KNIFE ICON NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT

TEKNOLOGJIA GAMMA KNIFE ICON E CILA RRIT KOMODITETIN E PACIENTIT NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT, OFRON LEHTESI TE MADHE PER PACIENTET DHE MJEKET PERMES APLIKIMIT PA SHKAKTUAR PLAGE, TRAJTIM I SHKURTER, SIGURIM DHE FLEKSIBILITETIT . Gamma Knife Icon, një metodë e avancuar në serinë Gamma Knife ka tri cilësi që rrisin komoditetin për mjekët […] Lexo më shumë
Çfarë është paraliza cerebrale?
Çfarë është paraliza cerebrale?

Paraliza cerebrale (paraliza e trurit), e definuar si çrregullim i sistemit muskuloskeletal, është një problem më të cilin  po luftojnë mbi 17 milionë njerëz në botë. Ky çrregullim zhvillohet për shkak të një dëmtimi të trurit që mund të ndodhë gjatë shtatëzanisë, lindjes ose periudhës neonatale.  Megjithatë, në shumë raste, shkaku i saktë është i […] Lexo më shumë
Cilat janë simptomat e paralizës cerebrale?
Cilat janë simptomat e paralizës cerebrale?

Gratë shtatzëna janë po aq të kujdesshme për foshnjat e tyre edhe pasi ato kanë lindur. Megjithatë ka disa rrethana që shkaktojnë pasoja të pakthyeshme jashtë kontrollit të tyre. Një nga këto është paraliza cerebrale e njohur edhe si paraliza e trurit. Rezultati më i zakonshëm i paralizës cerebrale është spasticiteti i cili përfshin kufizimin […] Lexo më shumë

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko