Check Up-i- ACIBADEM
Kontrolli shëndetësor

Kontrolli shëndetësor

Një kontroll mund të zbulojë probleme shëndetësore përpara se të fillojnë ose ne fazë të hershme për trajtim të suksesshëm. Acıbadem ofron paketa kontrolli të personalizuara për shëndetin tuaj.

Çfarë është një kontroll mjekësor?

Kontrolli shëndetësor është një lloj kontrolli mjekësor për individë të shëndetshëm. Ai përfshin teste mjekësore, ekzaminime fizike dhe vlerësim të rrezikut shëndetësor. Qëllimi i tij është të vlerësojë gjendjen tuaj të përgjithshme shëndetësore dhe të identifikojë problemet e mundshme shëndetësore. Bazuar në rezultatet e marra, mjeku juaj do t’ju rekomandojë ndryshime në stilin e jetës dhe masa të tjera për t’ju mbajtur në gjendje të mirë shëndetësore.

Pse është i rëndësishëm kontrolli i rregullt periodik?

Askush nuk dëshiron të kryejë vizitë me një mjek ose të shkojë në spital kur ndihet i shëndetshëm. E megjithatë, një kontroll mund t’ju kursejë shumë vizita te mjeku në të ardhmen. Ashtu sikurse një kontroll dentar mund të parandalojë nevojën për trajtim të gjatë dhe kompleks të dhëmbëve, kontrollet mjekësore rutinë bëhen për të gjetur problemet përpara se të fillojnë ose mjaft më herët për t’u trajtuar shpejt. Vlerësimi mjekësor i bazuar në gjendjen tuaj shëndetësore, stilin e jetës dhe historinë familjare mund të ndihmojë në identifikimin e rreziqeve të mundshme shëndetësore në të ardhmen. Nivelet e larta të kolesterolit, për shembull, mund të çojnë në probleme kardiovaskulare. Një kontroll i plotë i shëndetit të trupit mund të zbulojë gjithashtu një sëmundje kronike “të heshtur”, si diabeti ose presioni i lartë i gjakut. Diagnoza e hershme ju lejon të mbani nën kontroll sëmundjet kronike dhe të shmangni përkeqësimin e mëtejshëm të shëndetit tuaj të përgjithshëm. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, disa teste të thjeshta mund të ndihmojnë në zbulimin e hershëm të sëmundjeve serioze, kur trajtimi i tyre është kryesisht i suksesshëm. Ky është rasti me Pap-testin dhe kancerin e qafës së mitrës. Kjo është arsyeja pse një ekzaminim fizik gjithëpërfshirës i kryer rregullisht është një mjet i rëndësishëm për parandalimin e sëmundjeve të rënda.

Çfarë përfshin një kontroll mjekësor?

Rreziqet individuale shëndetësorë varen nga faktorë të veçantë, duke përfshirë moshën, gjininë, mjedisin, gjenotipin dhe predispozitat familjare, zgjedhjet e stilit të jetesës dhe shumë të tjera. Prandaj, komponentët e përfshirë në kontrollin tonë mjekësor ndryshojnë nga personi në person dhe madje ndryshojnë edhe për të njëjtin individ me kalimin e kohës. Si rregull i përgjithshëm, paketat e vlerësimit bëhen më të zgjeruara me kalimin e moshës: personat mbi 40 vjeç duhet t’i nënshtrohen një vlerësimi shëndetësor më të detajuar sesa ata në të 20-at e tyre. Megjithatë, një program tipik kontrolli përfshin:

 • Një vlerësim të shëndetit tuaj në përgjithësi, historisë mjekësore, kushteve para-ekzistuese, nëse ka, zakoneve dhe mënyrës së jetesës.
 • Testet e gjakut dhe të urinës për të kontrolluar funksionin e tiroides, mëlçisë, veshkave, sistemit imunitar etj.
 • Testet imazherike si grafitë, echografitë ose skanerat
 • Një ose më shumë ekzaminime fizike dhe konsulta

Në varësi të informacionit të marrë, mjeku mund të rekomandojë teste dhe ekzaminime mjekësore shtesë, të tilla si teste të funksionit të zemrës dhe të mushkërive, shqyrtimin vlerësimin e densitetit të kockave, mamografinë, shfaqjen e kancerit të zorrës së trashë ose të prostatës, ekzaminimin e syve, ekzaminimin e lëkurës, etj. . Një vlerësim rutinë shëndetësor mund të përfshijë një kontroll të plotë nga koka te këmbët dhe një kontroll specifik për sëmundje të veçanta.

Sa shpesh duhet të bëni një kontroll mjekësor?

Çdo të rrituri i rekomandohet të bëjë kontroll mjekësor një herë në vit, edhe pa shfaqur asnjë ankesë apo simptomë. Prandaj edhe quhet ekzaminim fizik vjetor. Megjithatë, për disa individë të rinj dhe të shëndetshëm që nuk kanë histori familjare për sëmundje, mund të jetë e mjaftueshme ta bëjnë atë një herë në dy ose tre vjet. Një qasje e arsyeshme do të ishte të diskutoni me mjekun tuaj se kur duhet të jetë vizita juaj e radhës.

Çfarë mund të prisni gjatë një kontrolli mjekësor?

Një kontroll rutinë zakonisht fillon me një diskutim me mjekun tuaj mbi historinë tuaj mjekësore, medikamentet e përdorura, predispozitat familjare, stilin e jetës, ushqimin dhe zakonet që mund të ndikojnë në shëndetin tuaj. Këto ndihmojnë mjekun tuaj të kuptojë se me cilat rreziqe shëndetësore ka të ngjarë të përballeni dhe të përcaktojë shtrirjen e testeve dhe ekzaminimeve që do t’ju nevojiten. Pas përfundimit të të gjitha testeve dhe ekzaminimeve, do të keni në vijim një vlerësim të rezultateve së bashku me mjekun. Në ACIBADEM, mjekët tanë me përvojë të check-upit mund t’u përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja dhe të hartojnë planin tuaj personal të mirëqenies. Kontrolli mjekësor është një shërbim një-ditor, nuk kërkon shumë kohë dhe kjo kohë është një investim për shëndetin tuaj të ardhshëm.

Si të përgatitemi për një kontroll?

Për të përfituar sa më shumë nga kontrolli juaj shëndetësor, shkruani të gjitha pyetjet dhe shqetësimet tuaja që dëshironi të diskutoni me mjekun tuaj. Rishikoni historinë mjekësore të familjes suaj dhe merrni rezultatet e testit tuaj të mëparshëm për t’u siguruar që nuk do të humbisni detaje të rëndësishme.

Ju rekomandohet të jeni esëll ditën e takimit. Do të jetë i nevojshëm të qenit esëll për 8-10 orë, ndonjëherë edhe për 12-14 orë për analiza specifike të gjakut. Pirja e ujit të thjeshtë lejohet, por ëmbëlsirat, marrja e kafeinës dhe pirja e duhanit janë të ndaluara. Nuk duhet të merrni alkool për 24 orë para ekzaminimit dhe duhet të hani një vakt të lehtë në darkë. Nuk rekomandohet të konsumoni ushqime të tilla si mishi i kuq, panxhari, spinaqi dhe brokoli dy ditë para takimit. Nëse programi juaj i kontrollit përfshin kontrollin e barkut, duhet që fshikëza e urinës të jetë plotë. . Për pacientet femra, mamografia rekomandohet gjatë ditës 3-10 të ciklit menstrual. Para ekzaminimit të mamografisë, nuk rekomandohet përdorimi i dushit, xhelit të trupit ose kremit. Ju do të udhëzoheni të ndaloni përdorimin e medikamenteve në raste të caktuara.

Paketat e Kontrollit Shëndetësor

ACIBADEM ofron dy plane kontrolli parandalues:

 • Paketa gjithëpërfshirëse e kontrollit: Përfshin një gamë të gjerë analizash laboratorike, ekzaminime radiologjike, dentare dhe fizike të personalizuara sipas moshës, gjinisë dhe nevojave tuaja mjekësore..
 • Paketa e kontrollit ekzekutiv ekskluzive (VIP): Paketa e zgjeruar për vlerësim të detajuar shëndetësor..

Çdo plan mund të personalizohet për t’iu përshtatur nevojave ose kërkesave specifike mjekësore të pacientit. Kontaktoni për të diskutuar paketën e kontrollit që ju përshtatet më shumë.

Pse të bëni një kontroll në ACIBADEM?

Udhëtimi për një kontroll mjekësor në Turqi mund të jetë një përvojë e dobishme dhe e këndshme. Qendra për Pacientët Ndërkombëtarë ACIBADEM do të sigurojë që udhëtimi juaj shëndetësor të jetë i lehtë dhe i rehatshëm. Konsulentët tanë të përkushtuar të pacientëve ndërkombëtarë do t’ju ndihmojnë në çdo hap gjatë rrugës, që nga takimi juaj i parë deri te testet, ekzaminimet, detajet e udhëtimit dhe akomodimit, përkthyesit dhe transfertat aeroport-spital-hotel. Programet e kontrollit në ACIBADEM kanë disa avantazhe thelbësore:

 • ACIBADEM ofron paketa kontrolli gjithëpërfshirëse, të personalizuara bazuar në moshën dhe gjininë tuaj, me opsione të ndryshme për gra, burra dhe fëmijë.
 • Opsionet e avancuara të kontrollit me ndjekje dhe udhëzime të vazhdueshme janë në dispozicion në ACIBADEM, në kuadër të programit ekskluziv LifeClub..
 • Të gjitha ekzaminimet, analizat e gjakut dhe shërbimet e elektrokardiografisë kryhen në zona të veçanta dhe komode për kontroll.
 • Shërbimet laboratorike janë të akredituara sipas ISO 15189.
 • Të gjitha procedurat koordinohen nga konsulenti juaj personal i kontrollit.
 • Rezultatet diskutohen personalisht dhe në detaje me çdo pacient.
 • ACIBADEM është një markë me famë botërore, që disponon specialistë dhe pajisje në nivelin më të lartë.
 • Së bashku me kujdesin optimal të pacientit, kontrolli juaj në Stamboll ju ofron mundësinë për të pushuar dhe për të shijuar pamjet, shijet dhe aromat magjepsëse të qytetit.

Detaje gjithëpërfshirëse të paketës së kontrollit

KONSULTIMET

 • Ekzaminimi i Check-up-it
 • Ekzaminimi kardiologjik
 • Ekzaminimi gjinekologjik (Femrat)
 • Ekzaminimi Urologjik (Meshkuj)
 • Konsultimi i dietës dhe ushqyerjes
 • Bioimpedancemetria për përcaktimin e përbërjes së trupit

EKZAMINIMET DENTARE

 • Ekzaminimi Dentar
 • Grafi Dentare panoramike4

EKZAMINIMET KARDIOLOGJIKE

 • EKG2
 • EKG në efort / Ekokardiografi (Doppler+Colored+M+B Mode) 1

EKZAMINIMET RADIOLOGJIKE

 • Grafi e kraharorit Posterior/Anterior
 • Echo e tiroides
 • Echo e të gjithë barkut
 • Rreze X Grafi Dentare panoramike3
 • Ultrasonografia Echo e gjirit (dy anë) 3 (Femrat)
 • Mamografia (Bilaterale) 3 (Femrat)

EKZAMINIMET PATOLOGJIKE

 • Citopatologjia, përgatitja e hollë (Femrat)

EKZAMINIMET LABORATORIKE

 • Alanin Aminotransferaza (ALT)
 • Aspartate Aminotransferaza (AST)
 • Ferritin (Femrat)
 • Gjak okult në feçe
 • Glukoza, esëll
 • Hemoglobina A1c (HbA1c)
 • Kalcium (Ca)
 • Kolesteroli, HDL
 • Kolesteroli, LDL (Direkt)
 • Kolesteroli, total
 • Kreatininë, Serum
 • Analiza e urinës
 • Trigliceridet
 • Azoti i uresë së gjakut (BUN)
 • Acidi urik
 • Vitamina B12
 • Vitamina D, 25-Hidroksi
 • Shkalla e sedimentimit të eritrociteve (ESR)
 • Numërimi i gjakut të plotë (panel i zgjeruar)
 • Indeksi i Rezistencës ndaj Insulinës (HOMA-IR)
 • Insulina
 • Hormoni stimulues i tiroides (TSH)
 • Tiroksinë, pa (FT4)
 • Antigjeni i hepatitit B (HBsAg)
 • Antitrupat e hepatitit B (anti-HBs)
 • Testosteroni, Total (Meshkuj)
 • Antigjeni specifik i prostatës (PSA), Total5 (Meshkujt)
 1. Bazuar në vlerësimin e ekipit tonë mjekësor, EKG-ja në efort ose Ekokardiografia kryhet për pacientët mbi 40 vjeç.           
 2. Bazuar në vlerësimin e ekipit tonë mjekësor, EKG-ja, EKG-ja në efort, ose Ekokardiografia kryhet për pacientët nën 40 vjeç.           
 3. Bazuar në vlerësimin e ekipit tonë mjekësor, mamografia kryhet për zonjat mbi 40 vjeç, Echo e gjirit për zonjat nën 40 vjeç.             
 4. Grafia panoramike mund të realizohet në varësi të rekomandimit të dentistit.   
 5. Bazuar në vlerësimin e ekipit tonë mjekësor, testi i PSA-së kryhet për meshkujt mbi 40 vjeç, është fakultativ për meshkujt nën 40 vjeç.  

Lajme dhe Artikuj të Fundit

Mos e nënvlerësoni gjakderdhjen që ndodh 6 muaj pas menopauzës
Mos e nënvlerësoni gjakderdhjen që ndodh 6 muaj pas menopauzës

KINI KUJDES NGA GJAKDERDHJA PAS MENOPAUZES! Është e domosdoshme që gratë të marrin në konsideratë çdo gjakderdhje që është jashtë ciklit menstrual si anormal dhe ta marrin atë seriozisht. Kjo çështje bëhet edhe më kritike në rastet e gjakderdhjes që ndodh tek gratë që kanë hyrë në mënyrë fiziologjike në menopauz, pasi një simptomë e […] Lexo më shumë

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko