Qendrat e shtyllës kurrizore - ACIBADEM
Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore

Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore

Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore Acıbadem ofron shërbime holistike të plota përtej qasjeve tradicionale në kujdesin e shtyllës kurrizore.

Çfarë është një qendër e shtyllës kurrizore?

Qendrat e shtyllës kurrizore janë institucione mjekësore që ofrojnë diagnozë dhe trajtim gjithëpërfshirës në një vend të vetëm. Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore Acıbadem në Turqi përfshin ekspertizën e specialistëve të klasit botëror në ortopedi, kirurgji të shtyllës kurrizore, neurokirurgji, neurologji, radiologji, kirurgji torakale, kirurgji kardiovaskulare, anesteziologji, fizioterapi dhe algologji, që merren me çrregullime të zakonshme dhe komplekse të shtyllës kurrizore. Të gjithë ata kanë një njohuri të thellë për të kuptuar mirë sëmundjet e shtyllës kurrizore dhe ankesat e pacientëve. . Ata kanë përvojën për të përcaktuar diagnozën e duhur dhe alternativat e trajtimit për një pacient, dhe teknologjinë për të ekzekutuar trajtimin në mënyrën më të mirë të mundshme..

Sëmundjet e shtyllës kurrizore që trajtojmë

Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore Acıbadem ofron ekspertizën e saj të një niveli të lartë në trajtimin e gamës së plotë të sëmundjeve të shtyllës kurrizore, duke filluar nga çrregullimet e zakonshme të shtyllës kurrizore deri te rastet më komplekse. Kjo përfshin:

 • Deformimet e shtyllës kurrizore te fëmijët dhe të rriturit: skolioza (lakimi anash i shtyllës kurrizore), hiperkifoza (kur pjesa e sipërme e shpinës përkulet në mënyrë jonormale përpara), hiperlordoza (shpina e poshtme përkulet ndjeshëm nga brenda)..
 • Sëmundjet degjenerative të shtyllës kurrizore: Ky grup i madh i çrregullimeve është shkaktari kryesor i dhimbjes së shpinës. . Midis tyre janë hernie diskale të shkaktuara nga dëmtimi ose konsumimi i lidhur me moshën; stenozë kurrizore (ngushtim i kanalit kurrizor); dhimbje prej nervit shiatik (nervi shiatik i ngjeshur ose i irrituar); sëmundjet degjenerative të diskut (hollimi i disqeve vertebrale); spondilolisteza (një rruazë rrëshqet nga vendi); radikulopatia (rrënjët nervore të shtypura), etj.
 • Tumoret e shtyllës kurrizore: Mund të jenë beninje (jo kanceroze) ose malinje; primare (me origjinë nga shtylla kurrizore ose palca kurrizore) ose metastatike (kur kanceri nga një vend tjetër përhapet në shtyllën kurrizore)..
 • Lëndimet dhe frakturat e shtyllës kurrizore: Mund të shkaktohen nga aksidente, trauma sportive ose sëmundje të tjera që dobësojnë rruazat..
 • Infeksionet e shtyllës kurrizore: Zakonisht shkaktohen nga bakteret ose kërpudhat..

Diagnostikimi i avancuar i çrregullimeve të shtyllës kurrizore

Në Qendrën Gjithëpërfshirëse të Shtyllës Kurrizore Acıbadem, ne përdorim mjetet më të fundit diagnostikuese për të siguruar zgjidhje të përshtatshme trajtimi.

Ekipi ynë i ekspertëve mund të përdorë sistemin e imazherisë EOS me ekspozim të reduktuar ndaj rrezatimit, pajisjen Siemens Somatom CT me dozë ultra të ulët rrezatimi dhe pajisjen DIERS formetric 4D për skanimin e sipërfaqes pa rrezatim, që përdoret në ndjekjen e pacientëve me skoliozë dhe duke eliminuar nevojën për radiografi të shpeshta. Pajisjet Siemens Magnetom 1.5T Avanto Fit dhe Siemens Magnetom 3T Skyra MRI përdoren për të diagnostikuar sëmundjet e shtyllës kurrizore.

Çrregullimet e qëndrimit zbulohen me DIERS 4D Motion Lab për analizën e çrregullimeve të qëndrimit dhe të ecjes dhe DIERS Myoline për vlerësimin e forcës së muskujve, duke reduktuar përdorimin e pajisjeve të imazhit që lëshojnë rrezatim.

Trajtime jo kirurgjikale të shtyllës kurrizore

Opsionet jo kirurgjikalë për çrregullimet e shtyllës kurrizore mund të përfshijnë ushtrime për të rritur forcën dhe fleksibilitetin e muskujve, mbajtëset ose mjekimin. Në Qendrën Gjithëpërfshirëse të Shtyllës Kurrizore Acıbadem, ne mund të ofrojmë:

 • Mbajtja e fiksuesit të shtyllës kurrizore: Në këtë njësi, protezat dinamike që ofrojnë korrigjim 3D projektohen, prodhohen dhe aplikohen nga ortotist që janë ekspertë në fushat e tyre, nën mbikëqyrjen e mjekëve që kanë marrë trajnime të veçanta.
 • Fizioterapia dhe rehabilitimi: Njësia jonë e fizioterapisë është e specializuar në fizioterapi për skoliozën, menaxhimin e dhimbjes dhe programet individuale të trajnimit për pacientët tanë.. Ushtrimet specifike për skoliozën, Reformer Combo Pilates, TRX, BOSU dhe joga me krahë praktikohen nga fizioterapistë të trajnuar dhe të certifikuar në këto fusha.
 • Kontrolli i qëndrimit: Lakimi i shtyllës kurrizore, qëndrimi dhe ecja vlerësohen duke përdorur pajisjen DIERS 4D, e cila kryen topografinë e sipërfaqes dhe analizën e qëndrimit pa ekspozim ndaj rrezatimit. . DIERS Myoline mat forcën e 28 muskujve të qëndrimit të ndryshëm dhe jep informacion për gjendjen e tyre. Qëndrimi korrigjohet me ushtrime të planifikuara në këtë drejtim.
 • Menaxhimi i dhimbjes: Për të sëmurët me dhimbje shpine kryhen trajtime të ndryshme nga algologë për të lehtësuar dhimbjen. Injeksionet e shtyllës kurrizore, elektroterapia, aplikimet e nxehta dhe të ftohta dhe metodat e duhura të mjekësisë fizike zgjidhen posaçërisht për pacientin.

Prezenca e të gjitha këtyre njësive në të njëjtën qendër lejon një proces trajtimi holistik dhe rezultate të zgjeruara.

Kirurgjia minimalisht invazive e shtyllës kurrizore

Kur kërkohet kirurgji në shtyllën kurrizore, ne preferojmë teknikat minimalisht invazive, kur është e mundur. Ata bëjnë prerje të vogla dhe shkaktojnë më pak gjakderdhje dhe trauma, muskuj dhe inde. Ndihmon për të minimizuar komplikimet pas operacionit dhe për të shpejtuar periudhën e rikuperimit.. Ndërhyrjet minimalisht invazive të shtyllës kurrizore mund të aplikohet për diskektominë (kirurgjinë e hernies së diskut), dekompresionin e nervit, shkrirjen kurrizore dhe përgjithësisht, në shumicën e rasteve që kanë nevojë për kirurgji të shtyllës kurrizore.

Ky lloj operacioni kërkon pajisje specifike. Në Qendrën Gjithëpërfshirëse të Shtyllës Kurrizore Acıbadem, kirurgët tanë përdorin një mikroskop të zhvilluar posaçërisht për operacionet e shtyllës kurrizore Zeiss Tivato 700. . Pajisjet Karl Storz & Ethicon përdoren për të mundësuar kirurgji minimalisht invazive të shtyllës kurrizore me video-torakoskopi. Vendosja e sigurt e vidave dhe mjeteve të tjera sigurohet nga pajisja Medtronic O-arm dhe sistemi i navigimit Stealth Station.

Për deformimet e ndërlikuara të shtyllës kurrizore, ne përdorim teknologjinë e printimit 3D për të prodhuar një model të shtyllës kurrizore me madhësi reale dhe për të planifikuar trajtimin.

Kirurgjia e avancuar e skoliozës

Standardi i artë për trajtimin e rëndë të skoliozës është kirurgjia e shkrirjes kurrizore. Ajo funksionon duke bashkuar dy ose më shumë rruaza në një kockë të fortë për të korrigjuar kurbën. Një procedurë e re dhe shumë e avancuar në këtë fushë është Lidhja e Trupit Vertebral (VBT). Është një teknikë minimalisht invazive që kryhet kryesisht te fëmijët dhe adoleshentët. Ndryshe nga bashkimi tradicional i shtyllës kurrizore, VBT korrigjon kurbën pa penguar fleksibilitetin e shtyllës kurrizore ose rritjen e pacientit. Ekipi i Qendrës Gjithëpërfshirëse të Shtyllës Kurrizore Acıbadem e ka aplikuar me sukses metodën e re që nga viti 2014. . Kjo na bën një nga qendrat më me përvojë të kirurgjisë VBT në mbarë botën..

Përse Qendra Gjithëpërfshirëse e Shtyllës Kurrizore Acıbadem?

 • Një ekip yjesh ekspertësh mjekësorë. Ekipi ynë kontribuon në shkencën globale të shtyllës kurrizore me kërkime, metoda të reja pioniere dhe bashkëpunim me klinikat dhe shoqatat ndërkombëtare të shtyllës kurrizore..
 • Njohuri dhe përvojë që mund t’i besoni. Çdo vit, qendra jonë kryen mbi 4000 konsulta ambulatore dhe më shumë se 300 operacione të shtyllës kurrizore..
 • Qasje multidisiplinare. Ekspertët nga të gjitha fushat mjekësore të lidhura bashkojnë përpjekjet e tyre për të krijuar një plan trajtimi gjithëpërfshirës vetëm për ju..
 • Teknologjia dhe pajisjet më të fundit. Duke pasur parasysh sigurinë e pacientëve, ne investojmë vazhdimisht në mjetet dhe pajisjet më të fundit.
 • Metoda dhe teknika të avancuara. Ekipi ynë është vazhdimisht i angazhuar në kërkime dhe inovacione për të zhvilluar opsione të reja trajtimi për pacientët tanë..
 • Shërbimi i pacientëve të klasit A. Nëse vendosni të udhëtoni për trajtimin e shtyllës kurrizore në Turqi, Qendra jonë për Pacientet Ndërkombëtarë është përgjegjëse për të gjitha nevojat tuaja..

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko