Lajme - ACIBADEM

LAJME

3 faktorët kryesorë për suksesin e IVF-së në rastet komplekse të infertilitetit
3 faktorët kryesorë për suksesin e IVF-së në rastet komplekse të infertilitetit

Për disa familje lindja e një fëmije vjen natyrshëm, ndërsa për të tjerët rezulton të jetë një përvojë dërrmuese. Mosha e madhe e nënës, dështimet e përsëritura të IVF-së, abortet spontane të përsëritura, infertiliteti i rëndë i faktorit mashkullor, pakësimi i rezervës se vezoreve, problemet e imunitetit mund të paraqesin sfida edhe për riprodhimin e […] Lexo më shumë
FAKTE RRETH TUMOREVE TË KOCKAVE
FAKTE RRETH TUMOREVE TË KOCKAVE

Tumoret e kockave janë tumore beninje dhe malinje që mund të zhvillohen nga çdo lloj qelize që përbën indin kockor ose që ndodhet brenda kockave. Ndërsa ekzistojnë shumë lloje të tumoreve të kockave, mënyrat e trajtimit janë gjithashtu mjaft të ndryshme nga njëra-tjetra. Në fakt, të njëjtët lloje të tumoreve mund të kenë madje dallime […] Lexo më shumë
Kujdes! Nuk duhet të neglizhohet për asnjë moment!
Kujdes! Nuk duhet të neglizhohet për asnjë moment!

10 RREGULLAT E RËNDËSISHME PËR TË JETUAR SË BASHKU ME NJË  PACIENT POZITIV ME COVID-19! Në shtëpitë tona tashmë ka më shumë raste me koronavirus! Duke deklaruar se infeksioni Covid-19, i cili është përhapur gjithnjë e më shumë pothuajse çdo ditë në shkallë globale, po arrihet në një situatë ku pothuajse në çdo shtëpi ka një […] Lexo më shumë
DY FAMILJE, NJËRA NGA BULGARIA DHE TJETRA NGA TURQIA JANË LIDHUR PËRGJITHMONË DUKE KRYER SHKËMBIMIN E VESHKËS
DY FAMILJE, NJËRA NGA BULGARIA DHE TJETRA NGA TURQIA JANË LIDHUR PËRGJITHMONË DUKE KRYER SHKËMBIMIN E VESHKËS

Dy jetë njerëzore janë shpëtuar dhe dy familje njëra nga Bullgaria dhe tjetra nga Turqia do të qëndrojnë të lidhura përgjithmonë pas shkëmbimit të veshkës dhe transplantimit të kryqëzuar. Operacioni ka përfunduar me sukses dhe funksionet e veshkave të dy pacientëve tani janë plotësisht brenda kufirit normal, deklaron kirurgu Profesor Hamdi Karakayalı, kryetari i Qendrës […] Lexo më shumë
Katër shenjat e rëndësishme të limfomës
Katër shenjat e rëndësishme të limfomës

Shumë njerëz shkojnë te mjeku duke menduar se ënjtja në qafën e tyre gjatë një infeksioni në vesh, hundë apo fyt është limfomë, por nuk është kështu. Simptomat më të rëndësishme të limfomës, tumori malinj i gjëndrave limfatike, janë: 1. Ënjtje në gjëndrat limfatike që nuk zhduket dhe vazhdon të rritet; 2. Humbje peshe e […] Lexo më shumë
Historia e suksesit të Acıbadem: Bashkohemi kundër kancerit
Historia e suksesit të Acıbadem: Bashkohemi kundër kancerit

Çdo vit, më shumë se 50 000 njerëz nga e gjithë bota udhëtojnë drejt spitaleve Acıbadem në Turqi, dhe një pjesë e madhe e tyre janë pacientë me sëmundje onkologjike. Ata e dinë që zgjedhja e qendrës së duhur ku do të shkojnë për tu trajtuar është një vendim i rëndësishëm për t’u marrë dhe […] Lexo më shumë
Nivel tjetër në trajtimin me IVF: Çfarë është në dispozicion për të ardhmen?
Nivel tjetër në trajtimin me IVF: Çfarë është në dispozicion për të ardhmen?

Njohuri nga një ekspert i IVF-së i cili nuk thotë kurrë “e pamundur” Imagjinoni një të ardhme ku sistemi riprodhues i njeriut të mund të ri-ndizet nga qelizat burimore dhe trajtimi i infertilitetit të ndihmohet nga inteligjenca artificiale për të siguruar shtatzëni të suksesshme për çiftet të cilat nuk arrijnë ngjizjen në mënyrë të natyrshme. […] Lexo më shumë
Prof. Dr. Ufuk Abacioglu: roli i radioterapisë në trajtimin me sukses të kancerit
Prof. Dr. Ufuk Abacioglu: roli i radioterapisë në trajtimin me sukses të kancerit

Sipas vlerësimeve nga Observatori Global i Kancerit, numri i pacientëve me kancer po rritet në të gjithë botën: në vitin 2018, më shumë se 18 milion njerëz u diagnostikuan me lloje të ndryshme të tumoreve malinje. Por paralelisht me rritjen e numrit të rasteve, ilaçet e reja që po zhvillohen janë duke përmirësuar rezultatet e […] Lexo më shumë
Prof. Dr. Saadettin Eskicorapci: Kirurgjia Robotike, zgjidhja më e fundit për kancerin e prostatës, veshkave dhe fshikëzës së urinës
Prof. Dr. Saadettin Eskicorapci: Kirurgjia Robotike, zgjidhja më e fundit për kancerin e prostatës, veshkave dhe fshikëzës së urinës

Uro-onkologjia është një nga fushat e mjekësisë që aktualisht kryen trajtimin më të mirë të sëmundjeve malinje. Kjo për shkak se përvoja e mjekëve, ilaçet e fjalës së fundit dhe teknologjia më e zhvilluar bëjnë të mundshëm shërimin afatgjatë. Një nga ekspertët më të mirë në botë në trajtimin e sëmundjeve malinje në fushën e […] Lexo më shumë
Të gjitha masat parandaluese kundër COVID-19
Të gjitha masat parandaluese kundër COVID-19

Acıbadem fillon të pranojë përsëri pacientë në Turqi Bota prej muajsh po kalon një krizë për shkak të përhapjes së Covid-19. Disa vende, përfshirë Turqinë, kanë ndërmarrë bllokime totale ose të pjesshme për të ngadalësuar përhapjen e pandemisë. Në këto rrethana, Grupi për Kujdesin Shëndetësor Acıbadem ka marrë masat paraprake të nevojshme dhe vazhdon të […] Lexo më shumë
HULUMTIME TË REJA KANË FILLUAR KUNDËR COVID-19!
HULUMTIME TË REJA KANË FILLUAR KUNDËR COVID-19!

Bota shkencore po studion në mënyrë intensive për të zhvilluar metoda mbrojtëse dhe terapeutike kundër koronavirusit të ri. Shkencëtarët turq kanë filluar gjithashtu studime kërkimore për këtë virus, i cili ka prekur seriozisht vendin tonë. Grupi i Kujdesit Shëndetësor Acıbadem me kontributin e Universitetit Acıbadem ka filluar pa vonesë studime të reja në lidhje me […] Lexo më shumë
MOS E NËNVLERËSONI DHIMBJEN E BARKUT!
MOS E NËNVLERËSONI DHIMBJEN E BARKUT!

Ndjesi shtypje, fryrje dhe dhimbje në bark… Këto simptoma, që shumica e femrave herë pas here i përjetojnë dhe i nënvlerësojnë, mund të jenë sinjal i një rreziku të madh. Kjo për shkak se kanceri i vezores përparon në mënyrë të fshehtë dhe manifestohet me këto simptoma zakonisht në fazën e tretë. Arma më e […] Lexo më shumë
METODAT E REJA TË CILAT KONSIDEROHESHIN SI “TË PA MUNDURA” NË KIRURGJINË E TRANSPLANTIMIT TË VESHKAVE
METODAT E REJA TË CILAT KONSIDEROHESHIN SI “TË PA MUNDURA” NË KIRURGJINË E TRANSPLANTIMIT TË VESHKAVE

Dështimi kronik i veshkave është gjithnjë e më i përhapur në të gjithë botën dhe zë vendin e gjashtë në shkaqet më të zakonshme të vdekjes së papritur. Në Simpoziumin e Acıbadem mbi Transplantimin e Organeve, u renditen përparimet më të fundit që mundësojnë atë që konsiderohej e pamundur në të kaluarën. Gjithashtu u theksua […] Lexo më shumë
TURQIA ËSHTË VENDI UDHËHEQËS NË EVROPË PËR KIRURGJINË ROBOTIKE
TURQIA ËSHTË VENDI UDHËHEQËS NË EVROPË PËR KIRURGJINË ROBOTIKE

Aktualisht Turqia është vendi kryesor në Evropë dhe vendi i katërt më i spikatur në të gjithë botën për sa i përket kirurgjisë robotike për sëmundjet kardiovaskulare. Kirurgjitë robotike duhet të kryhen nga mjekë dhe ekipe mjekësore me përvojë. Ndërsa shumë vende kanë filluar të mësojnë kirurgjinë robotike, Acıbadem e çon atë një hap më […] Lexo më shumë
7 FAKTE JO TË VËRTETA MBI KANCERIN E QAFËS SË MITRËS
7 FAKTE JO TË VËRTETA MBI KANCERIN E QAFËS SË MITRËS

Kanceri i qafës së mitrës është ndër llojet e kancerit gjinekologjik më të zakonshëm dhe incidenca e tij është duke u rritur vazhdimisht tek gratë në të gjithë botën. Çdo vit, përafërsisht 570 mijë gra nga mosha 35 deri 55 vjeç diagnostikohen me kancer të qafës së mitrës. Virusi i Papillomës Humane (HPV) është faktori […] Lexo më shumë
Ditët e Zemrës në Acıbadem II
Ditët e Zemrës në Acıbadem II

Në botë, çdo vit lindin më shumë se 1 milion bebe me sëmundje të lindur të zemrës. Më 23 nëntor 2019, Acıbadem organizoi një event një-ditor në Spitalin Acıbadem Altunizade në Stamboll, i cili i’u kushtua “Transpozimit të arterieve të mëdha: Nga i porsalinduri tek pacienti në moshën madhore”. Ky simpozium mblodhi kardiologë pediatrikë dhe […] Lexo më shumë
NJË EPOKE E RE NË TRAJTIMIN KUNDRA-PLAKJES: QELIZAT STAMINALE
NJË EPOKE E RE NË TRAJTIMIN KUNDRA-PLAKJES: QELIZAT STAMINALE

Kohët e fundit, terapitë me anë të qelizave staminale kanë fituar popullaritet tek gjithnjë e më shumë njerëz në të gjithë botën. Qeliza staminale është globalisht “drita e syve” për shkencëtarët dhe tashmë ajo përdoret për të trajtuar shumë sëmundje. Këto qeliza të mrekullueshme luajnë një rol aktiv në të gjitha fushat e trajtimit, duke […] Lexo më shumë
Trajtimi i mikrotia-s ne Spitalin Acibadem
Trajtimi i mikrotia-s ne Spitalin Acibadem

Veshët tanë janë portat e trupave tanë që hapen për tingujt e jetës. Për më tepër, rëndësia e tyre estetike është po aq e rëndësishme sa edhe rëndësia e tyre shëndetësore. Mungesa e saj mund të çojë në mungesë të vetëbesimit dhe rritje graduale të problemeve fizike dhe psikologjike. Mikrotia është një anomali kongjenitale, e […] Lexo më shumë
Teknologjia mjekësore sjell shpresë tek miliona pacientë me dëgjim të dëmtuar
Teknologjia mjekësore sjell shpresë tek miliona pacientë me dëgjim të dëmtuar

Në Turqi vlerësohet të këtë gati 3 milion njerëz me aftësi të kufizuara të dëgjimit. Disa janë të dëmtuar që prej lindjes dhe disa zhvillojnë simptoma më vonë, gjë që i bën ata të bien në një ‘heshtje të madhe’. Sidoqoftë, përparimet në teknologjinë mjekësore mund t’i japin fund kësaj heshtjeje dhe të ri prezantojnë […] Lexo më shumë
NJË METODË PREMTUESE PËR KANCERIN E PANKREASIT!
NJË METODË PREMTUESE PËR KANCERIN E PANKREASIT!

Zhvillimet teknologjike shoqërohen me mbijetesë më të gjatë dhe rritje të cilësisë së jetës në çdo aspekt të onkologjisë. Njëri prej tyre është kanceri i pankreasit. Falë metodës MR Linac, është arritur një përparim premtues për kancerin e pankreasit, i cili përparon shumë shpejt, është asimptomatik për shkak të natyrës së tij tinëzare dhe mund […] Lexo më shumë
4 ZHVILLIMET E REJA PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT
4 ZHVILLIMET E REJA PËR TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT

Kanceri i gjirit, i cili është lloji më i zakonshëm i kancerit që haset tek gratë si në vendin tonë dhe në pjesën tjetër të botës, haset në një nga çdo 8 gra. Ndërsa shkalla e incidencës së kancerit të gjirit është më e lartë për gratë mbi moshën 40 vjeç, sëmundja haset më shpesh […] Lexo më shumë
Prof. Dr. Tayfun Bağış: Përkufizimi i infertilitetit, shkaqet kryesore dhe testet e rekomanduara
Prof. Dr. Tayfun Bağış: Përkufizimi i infertilitetit, shkaqet kryesore dhe testet e rekomanduara

Për çifte të cilat janë duke u përpjekur shumë për t’u bërë prindër, emri i profesorit Bağış tërheq menjëherë vëmendjen dhe sjell shpresë. Me 16 vjet përvojë në mjekësinë riprodhuese, ai ka kryer rreth 15.000 cikle IVF. Me një këndvështrim shumë interesant mbi teorinë e infertilitetit imunologjik, kreu i Departamentit të Riprodhimit të Asistuar në […] Lexo më shumë
Epoka TAVI në riparimin e valvulës së aortës!
Epoka TAVI në riparimin e valvulës së aortës!

Përdorimi i Metodës TAVI ka filluar të bëhet më i zakonshëm në të gjithë botën si rezultat i zhvillimeve teknologjike dhe një qasjeje që i jep përparësi rehatisë së pacientit. Ajo bën të mundur që sëmundjet e valvulës së aortës të trajtohen pa nevojën për kirurgji të hapur. Deri para disa vitesh, pacientët me kalçifikim […] Lexo më shumë
Teknologjia që transformoi trajtimin e kancerit: CyberKnife
Teknologjia që transformoi trajtimin e kancerit: CyberKnife

Lejon trajtimin e tumoreve që nuk mund të operohen ose të tumoreve që kërkojnë një operacion kompleks Ne kemi dëgjuar të gjithë për të, por vetëm pak e dinë se çfarë është apo si funksionon. Pavarësisht nga emri i saj, pajisja nuk bën prerje. CyberKnife bëri të mundur që radio-kirurgjia të përdoret në tumoret që […] Lexo më shumë
ME PRANINË E KANCERIT TË PROSTATËS NË HISTORIKUN FAMILJAR RREZIKU RRITET 7 HERË
ME PRANINË E KANCERIT TË PROSTATËS NË HISTORIKUN FAMILJAR RREZIKU RRITET 7 HERË

Kryerja e kontrolleve mjekësore vjetore mundëson diagnozën e hershme Prostata është një organ i pozicionuar nën fshikëzën e urinës dhe kryen funksionet e riprodhimit dhe maturimit të spermatozoideve. Megjithatë, ndërsa prostata normalisht ka madhësinë e një arre, ajo mund të zgjerohet pas moshës 40 vjeç dhe të arrijë madhësinë e një mandarine ose madje edhe […] Lexo më shumë
Kirurgu i Parë Turk Anëtar në Kolegjin Mbretëror të Kirurgëve
Kirurgu i Parë Turk Anëtar në Kolegjin Mbretëror të Kirurgëve

Prof. Dr. Ali Riza Kural është një kirurg me famë botërore në fushën e urologjisë me punimet e tij shkencore dhe deri më sot me rreth 2000 operacione robotike. Ai ka punuar gjatë pranë Grupit Shëndetësor Acıbadem dhe ka kurorëzuar suksesin e tij me një çmim të ri. Ai është pranuar si anëtar nderi me […] Lexo më shumë
4 METODAT E NDRYSHME TE PERDORURA  NE IMUNOTERAPI
4 METODAT E NDRYSHME TE PERDORURA NE IMUNOTERAPI

Numri i trajtimeve është rritur në 10 vitet e fundit Gjatë jetës së përditshme, trupat tanë prodhojnë qindra qeliza të kancerit. Këto qeliza janë strukturalisht të ndryshme nga qelizat normale, prandaj zbulohen dhe shkatërrohen nga sistemi imunitar. Kur kanceri përparon, qelizat e kancerit zhvillojnë vetitë që i bëjnë ato të padukshme ndaj sistemit imunitar. Për […] Lexo më shumë
TRAJTIMI I SËMUNDJES SË PARKINSONIT MBESHTETET NË STIMULUES (PACEMAKER) TË TRURIT
TRAJTIMI I SËMUNDJES SË PARKINSONIT MBESHTETET NË STIMULUES (PACEMAKER) TË TRURIT

Terapia medikamentoze është alternativa e parë për sëmundjen e Parkinsonit I vogël në madhësi, por i madh në fuqi Sëmundja e Parkinsonit ndikon në cilësinë e jetës së pacientëve me probleme të tilla si ngadalësia në lëvizje, zvogëlimi i gjesteve të fytyrës, pamundësia për të kontrolluar muskujt e fytyrës, shprehja e maskuar, vështirësia në te […] Lexo më shumë
PËRDORIMI I ICON GAMMA KNIFE NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT
PËRDORIMI I ICON GAMMA KNIFE NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT

GAMMA KNIFE TEKNOLOGJIA ICON, RRIT KOMODITETIN E PACIENTIT NË TRAJTIMIN E SËMUNDJEVE TË TRURIT, SIGURON LEHTËSI PËR MJEKËT DHE PACIENTËT ME ANË TË APLIKIMIT TË TIJ PAGJAK DHE PA PLAGË, DUKE OFRUAR SAKTËSI , SIGURI DHE FLEKSIBILITET. Gamma Knife Icon, një model i avancuar në serinë Gamma Knife, ka tre cilësi që rrisin komoditetin për […] Lexo më shumë
Intervistë me Prof. Dr. Cem Alhan
Intervistë me Prof. Dr. Cem Alhan

1. Si kryhen procedurat e kirurgjisë robotike ndërsa zemra rreh? Në të vërtetë, procedurat e kryera në kirurgjinë robotike janë të njëjta me ato të kryera në kirurgji të hapura të zemrës. Vetëm pikat dhe metodat e aksesit ndryshojnë dhe objektivi në kirurgji robotik është i njëjtë me atë në kirurgjinë e hapur të zemrës. […] Lexo më shumë
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve
Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve

Trajtimi i suksesshëm i tumoreve të vendosura në thellësinë e trurit të fëmijëve në Spitalin Acibadem Altunizade. Diagnoza e hershme dhe teknologjia e avancuar po shpëton jetën e fëmijëve Dy pika kryesore në neurokirurgjinë pediatrike: përvoja e kirurgut dhe teknologjia e avancuar. Prof. Memet Özek shefi i Departamentit të Neurokirurgjisë Pediatrike në Spitalin Acibadem Altunizade […] Lexo më shumë
Të martuar prej një gjysmë shekulli!
Të martuar prej një gjysmë shekulli!

ATA I BENE NJERI-TJETRIT DHURATEN E JETES! Gjendja mjekësore e çiftit Aslanca dhe Düzgün i çoi ata të ndanin historinë e përbashkët në korridoret e të njëjtit spital: Heronjtë e kësaj historie të përbashkët, që kishin një fund të lumtur, i dhuruan bashkëshortëve veshkat e tyre. Përkundër moshës mbi 65 vjeç, donatori dhe marrësi erdhën […] Lexo më shumë
Mos e nënvlerësoni gjakderdhjen që ndodh 6 muaj pas menopauzës
Mos e nënvlerësoni gjakderdhjen që ndodh 6 muaj pas menopauzës

KINI KUJDES NGA GJAKDERDHJA PAS MENOPAUZES! Është e domosdoshme që gratë të marrin në konsideratë çdo gjakderdhje që është jashtë ciklit menstrual si anormal dhe ta marrin atë seriozisht. Kjo çështje bëhet edhe më kritike në rastet e gjakderdhjes që ndodh tek gratë që kanë hyrë në mënyrë fiziologjike në menopauz, pasi një simptomë e […] Lexo më shumë
GJITHCKA QE DUHET TE DINI RRETH VIRUSIT-HPV
GJITHCKA QE DUHET TE DINI RRETH VIRUSIT-HPV

HPV, i cili njihet si shkaktari i kancerit të qafës së mitrës është një temë që shkakton konfuzion në publik. Në fund të fundit, disa nga gratë që kanë HPV-pozitiv nuk janë diagnostikuar me kancer dhe disa prej tyre as nuk kanë nevojë për trajtim. Në të njëjtën kohë, mbi 500 000 gra në mbarë […] Lexo më shumë
MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi
MRIdian / MR Linac për targetim të saktë të tumoreve është në dispozicion në Spitalin Acıbadem Maslak në Turqi

MRIdian është teknologjia më e re që kombinon MRI dhe Linac për herë të parë në botë. Imazhet MR mundësojnë rrezatim të saktë dhe të saktë dhe gjithashtu mbrojnë indet përreth nga rrezatimi. MRIdian është arritja më e fundit në radioterapi për trajtimin e kancerit. Pajisja MRIdian, e cila kryen “radioterapi smart” me softuerin e […] Lexo më shumë
Transplanti i Organeve Shpëton Jetë
Transplanti i Organeve Shpëton Jetë

Prof.Dr. Remzi Emiroglu na informon rreth teknikave më të fundit dhe shkallën e suksesit për Kryerjen e Transplantit te Mëlçisë. Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, një nga ekspertët kryesorë në Grupin Shëndetësor Acıbadem, shpjegon në detaje procesin e transplantit të mëlçisë dhe thekson: “Transplanti i mëlçisë nga një dhurues i gjallë është më i vështiri, sepse në […] Lexo më shumë
Transplanti i Veshkave – Prof. Dr. Sevgi Sahin
Transplanti i Veshkave – Prof. Dr. Sevgi Sahin

Si të kuptojmë nëse jemi të rrezikuar nga sëmundja e veshkave? Cdo individ ne cdo moshe mund te kete semundje te veshkave. Sëmundja e veshkave nuk shfaq asnjë simptomë në fazën e hershme. Por nëse dikush ka diabet ose hipertension, është një rrezik i sëmundjes së veshkave. Dhe nëse ata kanë histori familjare rreth sëmundjes […] Lexo më shumë
Spitali Acibadem Maslak në Turqi prezanton përkujdesjen e gjeneratës tjetër ndaj kancerit me anë të MRIdian – radioterapia e udhëhequr nga imazhet e MR.
Spitali Acibadem Maslak në Turqi prezanton përkujdesjen e gjeneratës tjetër ndaj kancerit me anë të MRIdian – radioterapia e udhëhequr nga imazhet e MR.

MR Linac është teknologjia më e re që kombinon MRI dhe Linac për herë të parë në botë dhe Spitali Acibadem Maslak në Stamboll të Turqi-së ka filluar trajtimin e pacientëve me të. Me këtë teknologji, radio-onkologët mund të bëjnë trajtimin e pacientit si kirurgë, sepse kjo pajisje u mundëson mjekëve të përcaktojnë tumorin saktësisht, […] Lexo më shumë
Epoka e radioterapisë në trajtimin e kancerit të mushkërive
Epoka e radioterapisë në trajtimin e kancerit të mushkërive

Epoka e radioterapisë në trajtimin e kancerit të mushkërive Në të gjithë botën, kanceri i mushkërive është sëmundja e parë që vjen në mendje kur përmendet fjala “kancer”. Diagnostikimi i hershëm dhe trajtimi efektiv kanë rëndësi të madhe në këtë sëmundje e cila renditet si semundja me nivel më të lartë vdekshmërie. Trajtimi mund të […] Lexo më shumë
Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem
Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem

Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem Transplantimi i mëlçisë është një ndër ndërhyrjet më të komplikuara në kirurgji dhe për shumë pacientë është një shans për një jetë normale dhe të shëndetshme. Turqia është një nga vendet më e lartë me normat më të mira të suksesit […] Lexo më shumë
Një ekosistem shembull në botë për shërbimet shëndetësore
Një ekosistem shembull në botë për shërbimet shëndetësore

ACIBADEM Healthcare Group, ka pësuar zhvillime te shpejta që nga viti 1991 dhe u bë një nga institucionet kryesore në Turqi në kuadër të fushës së shërbimeve shëndetësore private. Rritja dhe zhvillimi i Acıbadem ka vazhduar në një shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare në një ritëm të madh me shtimin e spitaleve dhe shërbimeve të reja. […] Lexo më shumë
TEKNIKAT E REJA KIRURGJIKALE NE TRAJTIMIN E KANCERIT TE GJIRIT.
TEKNIKAT E REJA KIRURGJIKALE NE TRAJTIMIN E KANCERIT TE GJIRIT.

Prof.Dr.Cihan Uras, Shef i Institutit Të Kërkimeve Shkencore në Trjajtimin e kancerit te gjirit ne Spitalin Acibadem na informon rreth rëndësisë së diagnostikimit të hershëm të kancerit të gjirit. Prof.Cihan Uras na informon më gjeresisht rreth terapive më të fundit dhe kirurgjisë estetike në mastektomi. Metodat baze radiografike në diagnositikim e kancerit të gjirit dhe […] Lexo më shumë
Në Qendrën e Transplantit të Veshkave të Spitalit Acibadem International është kryer transplanti i 1000-të
Në Qendrën e Transplantit të Veshkave të Spitalit Acibadem International është kryer transplanti i 1000-të

Eshtë kryer transplanti i 1000-të në Spitalin Acibadem International në Qendren e Transplantit të Veshkave. Shkalla e suksesit të transplantit është 98%. Pothuajse 1000 pacientë janë trajtuar me sukses me transplantim të veshkave për rreth tetë vjet që nga fillimi i programit ‘Transplantimi i Veshkave’ në Spitalin Acıbadem International, në të cilin ndodhet ‘Qendra e […] Lexo më shumë
PAJISJET E AVANCUARA TEKNOLOGJIKE NE DIAGNOSTIKIMIN DHE TRAJTIMIN E KANCERIT
PAJISJET E AVANCUARA TEKNOLOGJIKE NE DIAGNOSTIKIMIN DHE TRAJTIMIN E KANCERIT

Kanceri është një sëmundje serioze e cila po përhapet me shpejtësi në ditët e sotme. Cdo vit ka miliona njerëz të ciët njihen me këtë sëmundjen. Fakti që është një sëmundje vdekjeprurëse i ka shtyrë shkencëtarët të kryejnë kërkime të reja në fushat e trajtimit. Pajisjet e avancuara teknologjike të zbuluara së fundmi ofrojnë burime […] Lexo më shumë
ACIBADEM – Tani me zyre në lokacion të ri!
ACIBADEM – Tani me zyre në lokacion të ri!

Të ftuar në ORA 7 në Klan Kosova ishin znj. Leyla Ataoglu (Zëvendës Drejtoresh për Ballkan dhe Adriatik) dhe znj. Majlinda Nushi (Menaxhere Regjionale) nga ACIBADEM, për të diskutuar rreth të rejave në ACIBADEM dhe kushteve qe ky institucion ofron për pacientët nga Kosova. Lexo më shumë
Pajisjet e reja në trajtimin e kancerit
Pajisjet e reja në trajtimin e kancerit

SHKENCETARET JANE NE NJE BETEJE KUNDER KANCERIT; NDERKOHE QE PO PRODHOJNE AGJENTE SMART PER TE SHKATERRUAR QELIZAT E KANCERIT , ATA PO THYEJNE “BRAVAT E DYERVE” DUKE PERDORUR METODA TE CILAT BEJNE TE  MUNDUR ELEMINIMIN E QELIZAVE TE KANCERIT NEPERMJET INDEVE DHE SISTEMIT IMUNITAR Ndërsa sëmundjet ngjitëse zvogëlohen rritet jetëgjatësia, njerëzit tani mund të arrijnë […] Lexo më shumë
Epoka e plagëve të pakta pas operacionit për transplantin e veshkave
Epoka e plagëve të pakta pas operacionit për transplantin e veshkave

Në vendin tonë, ku transplantimi i organeve nuk kryhet aq shpesh sa është e nevojshme, donatorët e gjallë që dhurojnë një organ janë një burim shprese për pacientët me mosfunksionim të veshkave. Specialistët kujdesen për procedurat kirurgjike për këta njerëz, të cilët kryejnë operacion thjesht për hir të të afërmve të tyre pa pasur asnjë […] Lexo më shumë
99% E TUMOREVE TE TRURIT MUND TE TRAJTOHEN
99% E TUMOREVE TE TRURIT MUND TE TRAJTOHEN

TUMORET E TRURIT Tema e neurokirurgjisë fokusohet në sistemet nervore qëndrore dhe periferike të cilat përfshijnë si trurin ashtu edhe kurrizin si dhe kushtet kirurgjikale që lidhen me këto sisteme. Prof.Necmettin Pamir, shef i Departamentit të Neurokirurgjisë në Spitalin ACIBADEM Kozyatağı, deklaron se shkalla e vdekshmërisë së lidhur me operacionet e tumorit të trurit është […] Lexo më shumë
INXHINIERIA QELIZORE SJELL RISI NE TRANSPLANTIN E PALCES SE KOCKAVE
INXHINIERIA QELIZORE SJELL RISI NE TRANSPLANTIN E PALCES SE KOCKAVE

ZHVILLIMET NE TRANSPLANTIMIN E PALCES KOCKORE I CILI KRYHET  PER ARSYE TE NDRYSHME QE PERFSHIJNE TRAJTIMIN E KANCERIT TE GJAKUT DHE TE DISA SEMUNDJEVE GENETIKE, KANE PER QELLIM ELEMINIMIN E NEVOJES PER PERPUTHSHMERI TE PLOTE. NE KETE PIKE, STUDIMET E KRYERA NGA INXHINIERE TE QELIZAVE JANE SHUME TE RENDESISHME.   Procedura, e cila nisi me emrin […] Lexo më shumë
Metodat kirurgjikale të trajtimit të tumoreve të mëlcisë dhe të tumoreve të kokës në Acibadem
Metodat kirurgjikale të trajtimit të tumoreve të mëlcisë dhe të tumoreve të kokës në Acibadem

Acibadem ju vjen më pranë  pacientëve Shqiptarë në TV KLAN me dy intervista të detajuara dhe përgjigje të trajtimeve specifike nga mjeket më të mire dhe me eksperiencë të Spitaleve Acibadem në Turqi. Trajtimet e heparit dhe tumoret e Melcise nga Prof.Asc. Dr.Murat Gonenc, dhe  trajtimet e tumoreve të trurit nga  Neurokirurgu Prof.Asc.Dr. Halil Ibrahim […] Lexo më shumë
PROBLEMI I BUZES DHE QIELLZES ESHTE I MENAXHUESHEM!
PROBLEMI I BUZES DHE QIELLZES ESHTE I MENAXHUESHEM!

Krahasimi midis njerëzve i lëndon fëmijët!  Shprehjet e tilla si ‘buzë lepuri’ ose ‘gojë ujku’ në të vërtetë mendohet të jenë të pafajshme madje edhe të lezetshme ndërsa flasim për problemin e buzës dhe qiellzës së çarë.  Megjithatë krahasime të tilla shkaktojnë një plagë të thellë në zemër veçanërisht në fëmijëri! Prof. Hakan Ağır, një […] Lexo më shumë
KANCERI I PANKREASIT PROGRESON NE QETESI
KANCERI I PANKREASIT PROGRESON NE QETESI

KANCERI I PANKREASIT I CILI ESHTE NJE NDER TUMORET ME TE RREZIKSHME PER MOMENTIN NUK SHFAQ ASNJE SIMPTOME. PER KETE ARSYE SEMUNDJA DIAGNOSTIKOHET NE FAZAT E MEVONESHME. KJO BEN QE TE ULET SHKALLA E SUKSESIT TE TRAJTIMIT. Assoc.Prof.Dr. Murat Gönenç thotë se lidhja e diabetit dhe kancerit pankreatik është bërë shumë e habitshëm kohët e […] Lexo më shumë
PERDORIMI I  GAMMA KNIFE ICON NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT
PERDORIMI I  GAMMA KNIFE ICON NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT

TEKNOLOGJIA GAMMA KNIFE ICON E CILA RRIT KOMODITETIN E PACIENTIT NE TRAJTIMIN E SEMUNDJEVE TE TRURIT, OFRON LEHTESI TE MADHE PER PACIENTET DHE MJEKET PERMES APLIKIMIT PA SHKAKTUAR PLAGE, TRAJTIM I SHKURTER, SIGURIM DHE FLEKSIBILITETIT . Gamma Knife Icon, një metodë e avancuar në serinë Gamma Knife ka tri cilësi që rrisin komoditetin për mjekët […] Lexo më shumë
Cfar ë duhet t ë presin pacient ët nga trajtimi i kancerit t ë gjirit?
Cfar ë duhet t ë presin pacient ët nga trajtimi i kancerit t ë gjirit?

Kërkimet për kancerin e gjirit, i cili është një semundjë e trajtueshme janë shumë premtuese. Shumica e metodave të reja të cilat janë ende në fazën e kërkimit dhe nuk janë aplikuar edne, ato janë posthuajse teknika standarde të së ardhmes. Hulumtimet për kancerin e gjirit që hasen një në çdo tetë gra, vazhdojnë të […] Lexo më shumë
LOTET E MENISKUT MUND TE SHFAQEN NE CDO MOSHE
LOTET E MENISKUT MUND TE SHFAQEN NE CDO MOSHE

MOS U SURPRIZONI, ATO MUND TE SHFAQEN EDHE TEK FEMIJET! KJO SEMUNDJE E CILA SHFAQEJ ZAKONISHT TEK TE RRITURIT, MUND  TE SHFAQET EDHE TEK FEMIJET  PAS MOSHES 10 VJECARE. Lotët e meniskit, të cilat të gjithë ne i kemi quajtur “sëmundje atleti” për shumë vite janë keqkuptuar nga shumë njerëz. Ndërsa shumica e njerëzve mendojnë […] Lexo më shumë
Metodat e reja të trajtimit në kancerin e gjirit
Metodat e reja të trajtimit në kancerin e gjirit

Shumë më superior ndaj mamografisë! Diagnostikimi dhe trajtimi i kancerit të gjirit në fazën më të hershme është shumë më e lehtë.  Studime të reja kanë treguar se kapaciteti i tomosintezës për zbulimin e kancerit është 40% më e lartë se ajo e mamografisë. Tomosinteza gjithashtu zvogëlon mundësinë e diagnozës së gabuar dhe biopsisë së […] Lexo më shumë
Diagnostikimi  Hershëm i Kancerit të Gjirit & Ushqyerja që lufton kancerin e gjirit
Diagnostikimi  Hershëm i Kancerit të Gjirit & Ushqyerja që lufton kancerin e gjirit

Kontrollet e rregullta janë jetike për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit i cili është ndër tumoret më të zakonshme tek femra. Gratë që nuk kanë  rrezik të kancerit të gjirit duhet t’i nënshtrohen kontrolleve mamografike vjetore dhe të rregullta pas moshës 40 vjeçare. Tek gratë me një histori familjare të kancerit të gjirit […] Lexo më shumë
Çfarë është paraliza cerebrale?
Çfarë është paraliza cerebrale?

Paraliza cerebrale (paraliza e trurit), e definuar si çrregullim i sistemit muskuloskeletal, është një problem më të cilin  po luftojnë mbi 17 milionë njerëz në botë. Ky çrregullim zhvillohet për shkak të një dëmtimi të trurit që mund të ndodhë gjatë shtatëzanisë, lindjes ose periudhës neonatale.  Megjithatë, në shumë raste, shkaku i saktë është i […] Lexo më shumë
Cilat janë simptomat e paralizës cerebrale?
Cilat janë simptomat e paralizës cerebrale?

Gratë shtatzëna janë po aq të kujdesshme për foshnjat e tyre edhe pasi ato kanë lindur. Megjithatë ka disa rrethana që shkaktojnë pasoja të pakthyeshme jashtë kontrollit të tyre. Një nga këto është paraliza cerebrale e njohur edhe si paraliza e trurit. Rezultati më i zakonshëm i paralizës cerebrale është spasticiteti i cili përfshin kufizimin […] Lexo më shumë
Çfarë duhet të dini rreth spasticitetit cerebral të shoqëruara nga paraliza
Çfarë duhet të dini rreth spasticitetit cerebral të shoqëruara nga paraliza

Paraliza cerebrale e cila shkakton efekte negative të përhershme në tru, ndodh kur ka një dëmtim të trurit gjatë ose pas lindjes. Paraliza cerebrale shfaqet në formën e anomalive të ndryshme në lëvizje dhe varet nga vendndodhja e dëmtimit në tru. Çfarë është spasticiteti? Spasticiteti është lloji më i zakonshëm i çrregullimit të lëvizjes së […] Lexo më shumë
KOMFORT I SJELLE NGA ROBOTIKA
KOMFORT I SJELLE NGA ROBOTIKA

Komfort i sjelle nga robotika në trajtimin e kancerit të prostatës OPERACIONET QE KRYHEN ME SISTEMIN E QENDRUESHEM TE KIRURGJISE ROBOTIKE  PERDOREN NE TRAJTIMIN E KANCERIT TE PROSTATES. TIPARET E VECANTA TE TEKNIKES ROBOTIKE E BEJNE TE MUNDUR ARRITJEN E REZULTATEVE EFIKASE PAS KIRURGJISE. Kanceri i prostatës i cili është një nga llojet më të […] Lexo më shumë
Mjekësia nukleare është një aleat i ri në diagnostikimin e hershëm
Mjekësia nukleare është një aleat i ri në diagnostikimin e hershëm

METODA Në ditët e sotme testet e mjekësisë nukleare përdoren për diagnostikimin, trajtimin dhe shërimin e shumë llojeve të kancerit, në trajtimin e sëmundjeve të zemrës, stomakut, sëmundjeve të zorrëve dhe çrregullimeve neurologjike. Mjekësia nukleare është një aleat i ri në diagnostikimin e hershëm Mjekësia nukleare është fusha e mjekësisë në të cilën sëmundjet e […] Lexo më shumë
Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:
Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:

HISTORIA E MARIAS E CILA U DIAGNOSTIKUA ME SKOLIOZE: NGA ISLANDA NE TURQI Maria, një vajzë që vallëzonte, angazhohej në sporte dhe luante futboll për 4 vjet ishte vetëm 16 vjeç kur ajo dhe familja e saj dëgjuan për diagnozën e “skoliozës” për herë të parë në jetën e tyre. Frika dhe shoku i kapluan. […] Lexo më shumë
DIAGNOSTIKIMI I HERSHEM MUND TA SHEROJE PLOTESISHT KANCERIN REKTAL
DIAGNOSTIKIMI I HERSHEM MUND TA SHEROJE PLOTESISHT KANCERIN REKTAL

Kanceri kolorektal, i cili është bërë kanceri i dytë më i zakonshëm në Turqi, dhe i treti i radhitur më të zakonshmi në  botën pasi stili i jetës së njerëzve u bë më modern. Diagnostikimi i hershëm shpëton jetë; Kur sëmundja zbulohet që është në fazën e parë dhe trajtohet menjëherë me  kirurgji është e […] Lexo më shumë
METODAT E REJA NE TRAJTIMIN E DIABETIT
METODAT E REJA NE TRAJTIMIN E DIABETIT

Metodat me te fundit teknologjike ne trajtimin e diabetit, zhvillimet ndaj prodhimit të pankreasit artificial  si dhe matesit modern te glukozes qe veprojne si smartphone, kane per qellim te rrisin cilesine e jetes per diabetiket Diabeti, sëmundje e cila ka efekt negativ në cilesinë e jetës është duke përparuar në heshtje në rastet e mosdiagnostikimit. […] Lexo më shumë
“MBANI FEMIJET TUAJ NEN KONTROLL PER SKOLIOZEN”
“MBANI FEMIJET TUAJ NEN KONTROLL PER SKOLIOZEN”

Emina Sandal thotë  se ka zbuluar skoliozën kur ishte 24 vjec Këngëtarja e famshme, Emina Sandal mori pjese në eventin e 5-të të zhvilluar këtë vit  “ Qershori, Muaji i Ndërgjegjësimit të Skoliozës” Në datën 10 Qershor 2017, Emina Sandal mori pjesë në ceremoninë e hapjes së ekspozitës me temë “Lulet e Skoliozës” e cila […] Lexo më shumë
Kirurgjia: Opsioni i vetëm në trajtimin e hernies pediatrike
Kirurgjia: Opsioni i vetëm në trajtimin e hernies pediatrike

Hernia inguinale ose umbilikale, te cilat zhvillohen ne shume femije te cilet jane te shendetshem, mund te trajtohen permes procedurave kirurgjikale. Hernia, e cila në terma më të thjeshtë mund të përshkruhet si kusht në të cilin një organ i brendshëm del nga pjesa e dobët në zonën e trupit, është shumë i zakonshëm.  Kjo […] Lexo më shumë
IMAZHERIA 3-D NE TRAJTIMIN E SKOLIOZES
IMAZHERIA 3-D NE TRAJTIMIN E SKOLIOZES

Shume  çrregullime ortopedike, diagnostikimi i te cilave eshte bere nepermjet mri-së dhe radiografi-së tashme mund te diagnostikohen nepermjet “eos”, nje pajisje e cila administrohet me nje doze te ulet rrezatimi Shumë sëmundje në fushën e ortopedisë dhe traumatologjisë vlerësohen me metoda imazherike dy-dimensionale. Skolioza është një deformim tre-dimensional shumë kompleks. Vlerësimi i skoliozes, i cili […] Lexo më shumë
Epoka TAVI Në riparimin e valvulave të aortës!
Epoka TAVI Në riparimin e valvulave të aortës!

Metoda TAVI, përdorimi i se cilës ka filluar të jetë më i zakonshëm në të gjithë botën si rezultat i zhvillimeve teknologjike dhe një qasje që i jep përparësi ngushëllimit të pacientit, bën të mundur trajtimin e sëmundjeve të valvulës se aortes pa pasur nevojë për kryerjen e kirurgjise  së hapur. Disa vjet më parë, […] Lexo më shumë
BUKURIA 3-DIMENSIONALE në kirurgjine  plastike
BUKURIA 3-DIMENSIONALE në kirurgjine plastike

Pyesni veten si do te dukeni pas kryerjes se kirurgjise plastike? Pergjigjja per te shuar kuriozitetin tuaj eshte e fshehur ne tekniken imazherike 3-dimensionale  per kirurgjine plastike faciale. Teknika imazherike 3-dimensionale (3D), e cila ka siguruar  lehtësi të madhe  për kirurgët plastikë, gjithashtu siguron për pacientët të cilët do t’i nënshtrohen procedurave njohuri rreth rezultateve. […] Lexo më shumë
Nëse doni këmbë të shëndetshme, mos i neglizhoni ushtrimet!
Nëse doni këmbë të shëndetshme, mos i neglizhoni ushtrimet!

Çrregullimet që zhvillohen në këmbë, të cilat janë organet më të keqtrajtuara në trupin e njeriut, tentojnë të përparojnë me kalimin e kohës. Në trajtimin e këtyre çrregullimeve, të cilat shkaktohen si pasojë e pasivitetit fizik, zgjedhjes së gabuar të këpucëve dhe faktorëve gjenetikë, shpresa e fundit është operacioni. Çrregullimet e këmbëve janë kushte që […] Lexo më shumë
QELIZAT STAMINALE BEJNE TE MUNDUR RIFUNKSIONIMIN E ZEMRES
QELIZAT STAMINALE BEJNE TE MUNDUR RIFUNKSIONIMIN E ZEMRES

TRANSPLANTIMI I QELIZAVE STAMINALE, I CILI PERDORET PER TRAJTIMIN E SHUME ÇREGULLIMEVE MUND TE RIKTHEJE FUNKSIONET E HUMBURA TE ZEMRES ME QELIZA TE MARRA NGA INDET E PACIENTEVE. KJO PROCEDURE RRIT TE GJITHA KUALITETET E JETES. Zemra shërben si një lloj pompe e cila vepron për të furnizuar indet me oksigjen, i cili është i […] Lexo më shumë
ZHVILLIME EMOCIONUESE NË FERTILIZIMIN IN VITRO
ZHVILLIME EMOCIONUESE NË FERTILIZIMIN IN VITRO

FERTILIZIMI IN VITRO ,QË ËSHTË ZGJIDHJA MË E MIRË PËR TË GJITHË ATO QË E KANË  TË PAMUNDUR TË KENË NJË FËMIJE PËRMES  NJË SHTATZANIE NATYRALE, TANI MUND TË NDIHMOJË NJË NUMËR AKOMA MË TË MADH TË CIFTEVE PËR TË REALIZUAR ËNDRRËN E TYRE ME ZHVILLIMET MË TË FUNDIT TEKNOLOGJIKE. Njerëzit që e kanë të […] Lexo më shumë
Spitali që Bashkon Dy Anët e Metropolit
Spitali që Bashkon Dy Anët e Metropolit

Grupi Spitalor Acibadem është tashmë në shërbimin tuaj me spitalin e tij  të 22-të në  lagjen Altunizade Üsküdar, një nga lagjet më të vjetra dhe më të populluara të metropolit të madh të Stambollit. Sipërfaqe e Brendshme 98.000 metra-katrorë Spitali Acibadem Altunizade ,i cili është projektuar për të sjellë një frymë te re dhe të […] Lexo më shumë
Reduktoni  Kripën+ Pini Ujë Mjaftueshëm + Kryeni Rregullisht Ushtrime
Reduktoni Kripën+ Pini Ujë Mjaftueshëm + Kryeni Rregullisht Ushtrime

Këmbanat e alarmit janë duke rënë për veshkat!Një ndër 7 njerëz në vendin tonë ka sëmundje të veshkave dhe kjo shifër po rritet me shpejtësi. Zakonet e këqija në jetën tonë të përditshme gjithashtu shkaktojnë këtë sëmundje e cila po përparon si një epidemi në të gjithë botën dhe në përgjithësi shfaqet si dëmtimi i […] Lexo më shumë
50% Ulje Në Fluturimet Tuaja
50% Ulje Në Fluturimet Tuaja

Per të gjithe ata që në vitin 2016 fluturojnë me linjën ajrore Turkish Airlines për në Spitalet Acibadem 50% të biletës mund ta marrin mbrapsht. Kur të vendosni fluturimin tuaj mund të kërkoni ndihme në qendrat tona të pacientëve ndërkombëtarë. Mund të kontaktoni në numrin e telefonit  +90 216 554 2948 ose në numrat e […] Lexo më shumë
Sigurohuni që të mos humbisni kohë nëse keni një kist çokollatë!
Sigurohuni që të mos humbisni kohë nëse keni një kist çokollatë!

KJO SËMUNDJE MUND T’IU MARRË 6 VITE NGA JETA! Kjo sëmundje, për shkak të pamjeve radiologjike quhet ‘Kisti Cokollatë”. Në kundërshtim me emrin që ka, kjo sëmundje e bën jetën e pacientit të vështirë, për shkak të dhimbjeve të forta që shkakton. Shpeshherë kjo sëmundje zhvillohet pa simptoma. Femrat e prekura nga kjo patologji, mund […] Lexo më shumë
Përdorimi pa kriter i vitaminave mund të shkaktojë sëmundje te zemrës!
Përdorimi pa kriter i vitaminave mund të shkaktojë sëmundje te zemrës!

Përdorimi pa kriter i vitaminave mund të shkaktojë sëmundje te zemrës! Prinderit gjithmonë kanë tendecë të jenë shumë të kujdesshëm lidhur me shëndetin e fëmijëve të tyre . Pa u konsultuar me mjekun specialist, ata zakonisht u japin atyre suplemente dhe vitamina të ndryshme, me qëllim për të forcuar sistemin imun të fëmijëve të tyre. […] Lexo më shumë
MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË
MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË

ADEM KILIÇ (31 vjec) PAS NJË AKSIDENTI TË NDODHUR NË STAMBOLL, KU 75 % E TRUPIT TË TIJ ISHTE E DJEGUR, MUNDI TË JETOJË PAS NJË OPERACIONI QË ZGJATI 200 ORË. KILIÇ, HODHI HAPAT E PARË PAS 192 DITËSH. Adem Kılıç pësoi një aksident me një makinë luksoze ku e dashura e tij humbi jetën […] Lexo më shumë

TRAJTIMI

TEKNOLOGJIA

ACIBADEM

×
Kërko